Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 291)

Tarifler

Havuç Püreli Dil Balığı

Malzemeler: • 400 gram havuç • 1 adet küçük boy kuru soğan • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 1 yemek kaşığı tereyağı • Karabiber • Tuz • 2 adet dil balığı filetosu • Bir tutam taze kekik • 1 su bardağı un • Kızartmak için sıvı yağ • 2 adet kabak • 1 adet limon Havuç …

Devamını oku »

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Malzemeler • 5-6 dal taze fasulye • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 2-3 adet salçalık kırmızıbiber • 3 adet dolmalık yeşilbiber • 5-6 diş sarımsak • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 dal taze biberiye • 1 tatlı kaşığı hardal Sarımsaklı Sebze Kavurma Tarifi: Patlıcanı dilimleyip 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt …

Devamını oku »

Kayısılı Laz Böreği

Malzemeler: Hamuru için: • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı sıvı yağ • 3 adet yumurta • 1 kilo un • 1 yemek kaşığı sirke ve kabartma tozu Şerbeti İçin: • 3 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su • Birkaç damla limon suyu Kreması İçin: • 1 litre su • …

Devamını oku »

Sarıyer Böreği

Malzemeler: • 1 kilo un • 25 gram tuz • 2 adet yumurta • 500 gram su Sarıyer Böreği Tarifi: Bütün malzemeleri unun içine koyup 15 dakika yoğurun. 200 gram olacak şekilde yuvarlayın. Her bir yumak katını yağ ile yağlayın ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Tekrar tek tek yağlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendikten sonra hamurları elle …

Devamını oku »

Paşa Burger

Malzemeler: • 1 kilo döş kıyma • Tuz, karabiber • Et ve ya sebze suyu • Soğan • Şeker • Ketçap • Marul • Süzme Yoğurt • Mayonez • Domates • Turşu Paşa Burger Tarifi: Köfte İçin; Döş kıymasını bir kaba koyun. İçerisine tuz ve karabiber ekleyin. Yüzde 5 ile yüzde 10 oranında et suyu ya da sebze suyu koyun …

Devamını oku »

Spagetti Bolonez

Malzemeler: • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 300 gram kıyma • 50 gram rosemary (biberiye) • 50 gram kekik • 5 adet soyulmuş domates • 1 paket spagetti Spagetti Bolonez Tarifi: Spagettiyi aldante olacak şekilde haşlayın ve süzün. Bir tencerede ısıttığınız zeytinyağında çevirin. Bolonez sos için; Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın. Sırasıyla ince dilimlenmiş …

Devamını oku »

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b. Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi:  Bir gece …

Devamını oku »

Dağ Meyveleri

Malzemeler: 1 tabak dolusu frambuaz, ahududu, Frenk üzümü 1 yemek kaşığı limon suyu 1 adet portakal suyu 1 şişe soda Yeteri kadar şeker, buz Dağ Meyveleri Tarifi: Bütün malzemeleri püre haline getirin. Soda ve buzu ekleyin. Servise sunun.

Devamını oku »

Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber  Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …

Devamını oku »

Başarının sırrı Hamsi

Yapılan araştırmalara göre, sofralarımıza lezzet katan Karadeniz hamsisi, çocukların zeka gelişimine yardımcı oluyor. Araştırmalar, hamside bol miktarda bulunan omega-3 ve iyotun,  çocukların öğrenme ve hatırlama performansını arttırdığını gösteriyor. Zengin bir protein kaynağı olan hamsi, aynı zamanda her yaşta ihtiyaç duyulan vitaminleri ve mineralleri içeriyor. Denizlerimizin doğal zenginliği olan bu besleyici balık, şimdi Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost ile kullanıma …

Devamını oku »
Deneme bonusu