Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 291)

Tarifler

Baharatlı Patates

Malzemeler: 2 tatlı kaşığı zeytinyağı • 2 tatlı kaşığı balsamik sirke • 1 yemek kaşığı rende parmesan • 1 yemek kaşığı galeta unu • 2 ad. orta boy patates • 1 çay kaşığı tuzot • 1/2 çay kaşığı karabiber Baharatlı Patates Tarifi; Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın. Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo …

Devamını oku »

Kabune

Malzemeler: 1 kg pirinç 750 gr kemiksiz et 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin Kaynar et suyu Tuz Karabiber Kabune Tarifi: Kemiksiz eti bir küçük soğanla yumuşayıncaya kadar pişirin ve az parçalayın. Soğanları ay şeklinde dilimleyin, tuz ve biberle ovun. Tencereye soğan, et ve pirinci yerleştirin, tuz ve karabiber serpin. 3 bardak et suyu ve eritilmiş tereyağı ekletin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin(25-30 …

Devamını oku »

Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler 1 kilo yeşil mercimek Yarım kilo ince bulgur 2 adet soğan 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kabak 1 bağ maydanoz 3 diş sarımsak Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi: Mercimekleri haşlayın, suyu bitince ince bulgur ile karıştın. Soğan, patates, havuç ve kabağı blendırdan geçirin. Bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek, tencere de soteleyin. Özel köfte baharatı ilave edip, …

Devamını oku »

Jambonlu Sandviç

Malzemeler 1 adet ayçekirdekli sandviç ekmeği 2 dilim jambon Doğranmış siyah zeytin Tulum peyniri Çeri domates Jambonlu Sandviç Tarifi: Jambonu, zeytinleri, tulum peynirini ve domatesleri sandviçin içerisine yerleştirin.  

Devamını oku »

Roka Salatası

Malzemeler Bir demet roka 50 gram kaşar 50 gram jambon 2 adet kırmızıbiber 1 adet limon suyu 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda tuz Roka Salatası Tarifi: Yıkanmış, süzülmüş olan rokayı 3’e bölüp kesin. Közlenmiş kırmızıbiberleri ince kesin, şerit halinde kestiğiniz jambon ve taze kaşarı da ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Sosun Hazırlanışı: Limon, tuz ve yağı iyice çırpın, rokanın …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar

Malzemeler 6 adet enginar 1 su bardağı bezelye 1 adet havuç 1 adet patates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan Yarım demet dereotu Tuz 1 adet limon 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Tarifi: Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin. Soğanları piyazlık kıyın. Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye …

Devamını oku »

Ispanaklı Levrek Tava (Hardallı Patates Salatası İle… )

(2 kişilik) Malzemeler: 1 adet fileto levrek 1 demet  ıspanak (ayıklanmış) 1 adet patates (haşlanmış) Yarım kuru soğan (ince doğranmış) Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı mayonez Yeteri kadar tuz Yeteri kadar karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ispanaklı Levrek Tava Tarifi: Patatesi bir kabın içine küp şeklinde doğrayın. İçine kuru soğanı, maydanozu, hardalı, …

Devamını oku »

Çilekli Kup

Malzemeler   100 gram çilek dondurma 150 gram çilek 25 gram vanilya dondurma 10 gram çilek sos Çilekli Kup Tarifi: Dondurmayı toplar halinde servis kasesinin dibine yerleştirin. Çilekleri kupun kenarlarına simetrik olacak şekilde dizin. Orta kısımda kalan boşluğa vanilyalı dondurma topunu yerleştirin. Üzerinde çilek sosunu gezdirin ve servis edin.

Devamını oku »

Balkabaklı ve Kuşkonmazlı Risotto

Malzemesi • 240 gram risotto pirinci • 1 adet küçük soğan • 2 diş sarımsak • 3 dal taze kekik • 3 adet defne yaprağı • Tuz ve karabiber • 1 bardak balsamik sirke • 100 gram parmesan peyniri • 40 gram tereyağı • 5 gram maydanoz • 10 gram fesleğen • 40 gram kuşkonmaz • 40 gram balkabağı Balkabaklı …

Devamını oku »

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

Malzemesi: 1 kilo hamsi Yarım demet taze soğan Yarım kilo mantar 1 adet domates 4 adet közlenmiş kırmızıbiber 2 adet yeşil sivri biber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 dal biberiye Yeteri kadar tuz Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı Tarifi: Hamsilerin kemik ve başlarını çıkarıp iyice temizledikten sonra yıkayın. Balıkları bütün olarak kapatıp süzgece dizin. Mantarları yıkandıktan sonra …

Devamını oku »