Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı ve Bademli Tart

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Çikolatalı ve Bademli Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

• 6 adet yumurtanın beyazı

• 175 gram şeker

• 200 gram badem içi

• 200 gram süt

• 10 gram glütensiz un

• 260 gram bitter kuvertür çikolata

• 85 gram tereyağı

• 10 adet yumurtanın sarısı

Çikolatalı ve Bademli Tart Tarifi :

Yumurta beyazını çırpıp, köpük haline getirin. Yavaş yavaş 150 gram şeker ekleyin. Bademleri doğrayıp ufaltın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin. Bu karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba dökün, üstünü düzeltin ve 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 15 dakika süreyle pişirin. Tereyağı ve glütensiz unu ocakta kısa bir sure kavurun. Sütü ilave edin. Kaynayınca erimiş bitter çikolata katın, bir süre pişirildikten sonra soğumaya bırakın. Yumurta sarısı ve 25 gram şekeri makinede kabartın ve soğumuş çikolatalı karışımı bu karışıma ekleyin. Bu karışımı da önceden pişirdiğiniz yumurta beyazlarının üzerine dökün ve tekrar 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Kavala Kurabiyesi

Next Post

Minik Tartlar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Minik Tartlar

Minik Tartlar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki