Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 271)

Tarifler

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Malzemeler 1 su bardağı kuru barbunya 1 kase kuru patlıcan 1 kase kuru kabak 2-4 adet kuru dolmalık biber 1 kase kuru yeşil fasulye 300 gram kemikli kuzu eti 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı Yeteri kadar tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı) Tarifi: Kemikli eti düdüklüde haşlayın. Kuru sebzeleri …

Devamını oku »

Meksika Usulü Bakla Çorbası

Malzemeler 350 gram iç bakla 10 gram konserve mısır 5 adet domates 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kabak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 150 gram kıyma 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber 1 çorba kaşığı salça 2 tablet et suyu 1 tatlı kaşığı kişniş 1 adet ince doğranmış kereviz sapı Tuz, karabiber Meksika Usulü Bakla Çorbası …

Devamını oku »

Kızılcık Şerbeti

Malzemeler; • 250 gram kızılcık • 250 gram vişne • 250 gram kırmızı erik • 2 su bardağı şeker • 2 buçuk litre su Kızılcık Şerbeti Tarifi; 1. Meyveleri yıkayın. Tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. 2. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika süreyle fokurdatın. Şeker ilave edin.10 dakika daha kaynatın. 3. Soğuyunca servis edin.

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler 6 adet enginar 2 avuç arpacık soğan 1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yarım paket mısır 1 adet limon 3 çay kaşığı şeker Tuz 1/4 tabaka parşömen kağıdı Zeytinyağlı Enginar Tarifi: Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal …

Devamını oku »

Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Malzemeler 1 adet taze levrek 1 adet orta boy patates 2 dal yeşil soğan 2 dal dereotu ve maydanoz 5 yaprak taze nane 1 adet salatalık 1 adet yumurta beyazı 10 gram nişasta 1 adet domates 20 gram kapari çiçeği 1 adet limon 50 gram kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram sızma zeytinyağı 20 gram tuz 5 gram toz …

Devamını oku »

Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk

Malzemeler Arpacık soğanlı tavuk için: 750 gram bonfile tavuk eti 4 yemek kaşığı sıvı yağ 7-8 adet arpacık soğan 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber Elmalı kırmızı lahana için: 1 adet küçük kırmızı lahana 1-2 adet karanfil 1 adet elma 1 adet portakal 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Yeteri kadar tuz, …

Devamını oku »

Patlıcan Reçeli

Malzemeler 30 adet küçük boy patlıcan 1.5 kilogram tozşeker 1 litre su 1 adet limonun suyu Patlıcan Reçeli Tarifi: Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun. Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilavesiyle ocağa koyun. 15 -20 dakika haşlayın. Süzüp 4 -5 kez soğuk sudan geçirin. 20 dakika soğuk suda bekletin. Diğer bir tencerede tozşekeri1 litresu …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk

Malzemeler 110 gram maydanoz Yarım sivri biber 15 gram al biber 1 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 10 gram kuru soğan Sebzeli Tavuk Tarifi: 150 gram tavuk göğsünü zırh bıçağı ile çekip, tuz ekleyin ve 20 dakika dinlendirin. Etleri şişe saplayıp kömür ateşinde iki yüzünü 10’ar dakika süreyle pişirin. Servis tabağına aldığınız etleri, pilav, kızartılmış biber ve …

Devamını oku »

Kroken-Patates Püresi

Malzemesi: 6 adet patates Yarım kilo lahana 150 gram biftek 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar karabiber, tuz, fesleğen Kroken-Patates Püresi Tarifi: Patatesleri haşlayıp süzdürün. Sütünü ilave edip püre yapın. Tuzlu suda ince kesilen lahanaları haşlayıp süzün. Tereyağında kuşbaşı kesilen etleri kavurun. Patates ve lahana ilave edin. Devamlı karıştırın. Bir kepçe lahana suyu katarak et yumuşayıncaya …

Devamını oku »

Tahinli Hünkar Beğendi

Malzemeler 400 gram bonfile 200 gram ince kuşbaşı kesilmiş kuru soğan 20 gram ay çiçek yağı 8 gram un 20 gram tereyağı 20 gram salça 1 adet domates Tuz Garnitürü için; 4 adet patlıcan-közlenmiş soyulmuş 40 gram rende kaşar 35 gram tereyağı 15 gram ayçiçeği yağı 300 gram süt 50 gram krema 10-15 gram un 5 gram tuz 20 gram …

Devamını oku »
Deneme bonusu