Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler Yarım kilo kültür mantarı 2 adet soğan 6 adet domates 3 adet sivri biber 4 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Mantarlı Mıhlama Tarifi: Mantarları suyun altına tutarak yıkayın. İnce parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp …
Devamını oku »Tarifler
Narlı Patates Salatası
Malzemeler: 9-10 adet orta boy taze patates Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 küçük kase nar tanesi Narlı Patates Salatası Tarifi; Taze patateslerin kabuğunu soyduktan sonra yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal …
Devamını oku »Izgara Tavuk Hellim Salata
Malzemesi • 200 gram Akdeniz yeşilliği • 80 gram közlenmiş biber • 100 gram kabak • 100 gram patlıcan • 250 gram hellim peyniri • 60 gran sarı biber • 60 gram kırmızı biber Izgara Tavuk Hellim Salata Tarifi: Akdeniz yeşilliği, közlenmiş biberler, dikdörtgen kestiğiniz ve ızgarada kızarttığınız sebzeleri karıştırarak soslayın. En son ızgarada kızarttığınız hellim peynirlerini ilave edin ve …
Devamını oku »Izgara Sebze Tabağı
Malzemesi • 500 gram kabak • 500 gram patlıcan • 250 gram sarı biber • 250 gram kırmızı biber • 350 gram hellim peyniri • 100 gram domates sos • 100 gram yoğurt Izgara Sebze Tabağı Tarifi: Kabak, patlıcan, biberler ve hellim peynirlerini dikdörtgen şeklinde keserek ızgarada kızartın. Tabağa dizerek üzerlerine fesleğen sos dökün. Domates sos ve yoğurt ile servise …
Devamını oku »Kuzu Etli Milföy
Malzemesi 6 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı İç malzemesi için: 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 15 gram margarin veya tereyağı 2 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça Sosu için: 2 adet domates 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates püresi Kuzu …
Devamını oku »Narlı ve Nohutlu Et
Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı nar tanesi 5 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızı biber sos) 5-6 yaprak ıspanak Narlı ve Nohutlu Et Tarifi; Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip sürekli karıştırarak suyunu çekene …
Devamını oku »Yeşil Soslu Göbek Salata
Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi; Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve servis tabağına bütün olarak yerleştirin. Sos için rendelenmiş keçi peyniri, krema, süt ve kıyılmış naneyi …
Devamını oku »Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav
Malzemeler: √ 1 kilo kuzu eti √ 3 su bardağı pirinç √ 4,5 su bardağı su (pilav için) √ 1 su bardağı haşlanmış nohut √ 1 diş sarımsak √ 1 adet soğan √ 2 çorba kaşığı zerdeçal tozu √ Tuz, karabiber, birkaç adet kakule √ 5 çorba kaşığı sıvı yağ Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav Tarifi; Pirinci sıcak suda, …
Devamını oku »Ananas Reçeli
Malzemeler 2.5 kilogramtoz şeker 650 gram ananas 850 ml. su Ananas Reçeli Tarifi: Ananasların kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayın. Şekeri suyla bir tencerede kaynatın. Ananasları içine atın. Kevgirle ara sıra çevirin. Koyulaşınca ateşten alın. Kavanoza koyup soğumaya bırakın.
Devamını oku »Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar
Malzemeler 100 gramlabne peyniri 100 gram lor peyniri 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 50 gram salam Hindistan cevizi rendesi Yeteri kadar tuz, karabiber 25 gram tereyağı Maydanoz Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar Tarifi: Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kızartın. Doğranmış mantarları da ekleyip …
Devamını oku »