Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 271)

Tarifler

Çilekli Tart

Malzemesi • 250 gram tart hamuru • 300 gram çilek • 100 gram krema • 50 gram soğuk jöle Çilekli Tart Tarifi: Tart kalıbı üzerine pasta kremasını koyun. Üzerine çilekleri dizin. Soğuk jöleyi sürerek servis yapın

Devamını oku »

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Malzemesi 2 çorba kaşığı sıvı yağ 4 parça kuzu incik (her biri 400 gram) 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı un 1 adet karanfil 1 adet kakule  Safranlı Pilav İçin: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı kaynar …

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Malzemesi • 800 gram piliç göğüs • 100 gram tereyağı • 1 bağ maydanoz • 50 gram pul biber • 1 paket noodle eriştesi • 200 gram renkli biberler Tavuk Külbastı Tarifi: Tavuk göğüslerini döverek açın ve ızgarada kızartın. Erittiğiniz pul biber, tereyağı ve maydanoz içerisinde marine edin. Sebzeli noodle ile servise sunun.

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Tart

  Közlenmiş Patlıcanlı Tart Malzemeleri; 175 gram un 70 gram tereyağı (soğuk) 3 çorba kaşığı soğuk su 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya taze kekik 1 çay kaşığı tuz 1 küçük kase rendelenmiş keçi peyniri 1 adet yumurtanın sarısı Patlıcanlı Harç İçin: 250 gram hazır közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı krema 1 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir …

Devamını oku »

Mantarlı Mıhlama

Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler Yarım kilo kültür mantarı 2 adet soğan 6 adet domates 3 adet sivri biber 4 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Mantarlı Mıhlama Tarifi: Mantarları suyun altına tutarak yıkayın. İnce parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp …

Devamını oku »

Narlı Patates Salatası

Malzemeler: 9-10 adet orta boy taze patates Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 küçük kase nar tanesi Narlı Patates Salatası Tarifi; Taze patateslerin kabuğunu soyduktan sonra yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal …

Devamını oku »

Izgara Tavuk Hellim Salata

Malzemesi • 200 gram Akdeniz yeşilliği • 80 gram közlenmiş biber • 100 gram kabak • 100 gram patlıcan • 250 gram hellim peyniri • 60 gran sarı biber • 60 gram kırmızı biber Izgara Tavuk Hellim Salata Tarifi: Akdeniz yeşilliği, közlenmiş biberler, dikdörtgen kestiğiniz ve ızgarada kızarttığınız sebzeleri karıştırarak soslayın. En son ızgarada kızarttığınız hellim peynirlerini ilave edin ve …

Devamını oku »

Izgara Sebze Tabağı

Malzemesi • 500 gram kabak • 500 gram patlıcan • 250 gram sarı biber • 250 gram kırmızı biber • 350 gram hellim peyniri • 100 gram domates sos • 100 gram yoğurt Izgara Sebze Tabağı Tarifi: Kabak, patlıcan, biberler ve hellim peynirlerini dikdörtgen şeklinde keserek ızgarada kızartın. Tabağa dizerek üzerlerine fesleğen sos dökün. Domates sos ve yoğurt ile servise …

Devamını oku »

Kuzu Etli Milföy

Malzemesi 6 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı İç malzemesi için: 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 15 gram margarin veya tereyağı 2 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça Sosu için:  2 adet domates 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates püresi Kuzu …

Devamını oku »

Narlı ve Nohutlu Et

Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı nar tanesi 5 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızı biber sos) 5-6 yaprak ıspanak Narlı ve Nohutlu Et Tarifi; Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip sürekli karıştırarak suyunu çekene …

Devamını oku »