Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
488 5
3
Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Malzemeler:
√ Yarım su bardağı kırmızı mercimek
√ Yarım su bardağı sarı mercimek
√ 1 tatlı kaşığı zerdeçal
√ 3 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)
√ 30 gram tereyağı
√ 1 adet havuç
√ 1 adet soğan
√ 1 adet küçük boy patates

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi;
Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Soyulup dörde bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. 1 litre kadar sıcak et suyunu, tuzunu ve zerdeçalı ekleyin. Orta ateşte havuç iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirmeye 5 dakika kala havanda ezilmiş damla sakızlarını ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Blender ile pütürsüz kıvam elde edene dek ezin. Tekrar ocağa alın, tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Fırında Sebzeli Çipura

Next Post

Yer Fıstıklı Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yer Fıstıklı Kurabiye

Yer Fıstıklı Kurabiye

Comments 3

  1. Hayley says:
    14 yıl ago

    PembeRehberMegiciğim, badı beğenmenize çok mmeunn oldum canım. Artık yaparsın sık sık. Sevgiler

    Yanıtla
  2. Jake says:
    14 yıl ago

    Bengucugum, iyi ki batsehtin bugun bu tariften, hemen bu aksama yapiyoruz, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

    Yanıtla
    • Masahito says:
      14 yıl ago

      Taze sebze deyince akan sular durur bende, nefis olmuş canım tpataze ve iştah ae7ıcı renkler ile ellerine sağlıklar olsun;) f6perim

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki