Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Malzemeler:
√ Yarım su bardağı kırmızı mercimek
√ Yarım su bardağı sarı mercimek
√ 1 tatlı kaşığı zerdeçal
√ 3 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)
√ 30 gram tereyağı
√ 1 adet havuç
√ 1 adet soğan
√ 1 adet küçük boy patates

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi;
Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Soyulup dörde bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. 1 litre kadar sıcak et suyunu, tuzunu ve zerdeçalı ekleyin. Orta ateşte havuç iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirmeye 5 dakika kala havanda ezilmiş damla sakızlarını ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Blender ile pütürsüz kıvam elde edene dek ezin. Tekrar ocağa alın, tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Çahala (Karalahana Çorbası)

Tavsiye

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli …

3 yorumlar

  1. PembeRehberMegiciğim, badı beğenmenize çok mmeunn oldum canım. Artık yaparsın sık sık. Sevgiler

  2. Bengucugum, iyi ki batsehtin bugun bu tariften, hemen bu aksama yapiyoruz, ellerine saglik, cok guzel gorunuyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir