Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 adet portakal 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi; Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Yayvan bir tencereye sıvı …
Devamını oku »Tarifler
Portakallı Tavuk Şiş
Malzemeler 750 gram kemiksiz kalça but 2 adet portakal Marine için: 5 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı portakal suyu 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Portakallı Tavuk Şiş Tarifi; Tavuk etlerini küp doğrayın. Derin bir kasede marine malzemelerin tamamını karıştırın. Hazırladığınız bu harca doğradığınız tavuk etlerini ekleyip …
Devamını oku »Mantar Borani
Malzemeler: √ 500 gram mantar √ 1 adet kuru soğan √ 2 çorba kaşığı tereyağı √ 1 su bardağı yoğurt √ Tuz, karabiber √ Yarım demet maydanoz Mantar Borani Tarifi; Tereyağında küp doğranmış soğanları ve mantarları soteleyin. Maydanozu kıyıp tuz, karabiber ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş mantarların üzerine dökün.
Devamını oku »Sebzeli Tarator
Malzemeler 4 adet orta boy havuç 1 demet roka Yarım demet maydanoz 400 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kapya biber Sebzeli Tarator Tarifi: 4 adet havucu soyarak rendeleyin, rendelediğiniz havucu zeytinyağı ile hafif ateşte kavurun. Kapya biberi ince ince doğrayıp kızarmakta olan havuca ekleyin. Birlikte kavurun ve soğutmaya bırakın. …
Devamını oku »Keş Peynirli Erişte
Malzemesi 1 paket hazır erişte 30 gram tereyağı 2 adet domates 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 kase rendelenmiş keş peyniri Keş Peynirli Erişte Tarifi; Domatesi rendeleyip süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın. Tereyağını eritip rendelenmiş domatesi, suyu hafif çekene dek kavurun. Kırmızı toz biberi ve şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Sosunuz hazırdır. Hazır erişteyi kaynar suda …
Devamını oku »Kadayıflı Keşkül
Malzemesi 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı ince çekilmiş badem 1 kahve fincanı su 1 çay bardağı pirinç unu 1 paket vanilya 1 adet yumurtanın sarısı Üzeri için: 150 gram kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 30 gram tereyağı 1 çay bardağı ceviz içi
Devamını oku »Fasulye Salatası
Malzemeler: √ 1 çay bardağı kuru fasulye √ 1 çay bardağı nohut √ 1 çay bardağı yeşil mercimek √ 500 gram taze barbunya √ 500 gram taze fasulye Sos İçin: √ 1 adet kuru soğan √ 1 adet acı yeşil biber √ 1 çay bardağı zeytinyağı √ 3 adet limonun suyu √ 4 diş sarımsak √ Yarım demet maydanoz √ …
Devamını oku »Mercimekli Mantı Aşı
Hazırlama Süresi: 1 Saat 5 Dakika Pişirme Süresi: 40 Dakika Zorluk Derecesi: *** Malzemesi: Mantı malzemesi: 1 adet yumurta 2 su bardağı un 200 gram orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç malzemesi: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 2 tatlı …
Devamını oku »Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa
Malzemeler Yarım kilo pırasa 1 adet küçük boy soğan 1 adet orta boy havuç 2 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2-3 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi; Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı zar şeklinde doğrayıp havucu ince …
Devamını oku »Karnabahar Pane Karnabit Mişli
Malzemeler: √ 1 adet karnabahar √ 1 adet limon suyu √ 2 adet yumurta √ 1 çay kaşığı karbonat √ 1 su bardağı süt √ 3 çorba kaşığı un √ Tuz, karabiber √ Kızartmak için sıvı yağ Karnabahar Pane Karnabit Mişli Tarifi; Karnabaharları tuzlu suda haşlayın, çiçekleri üstte kalacak şekilde ayırın. Karbonat, süt ve yumurtaları çırpın. Karnabaharı önce una, sonra …
Devamını oku »