Ana Sayfa » Tarifler » Parmesanlı Bulgur Pilavı

Parmesanlı Bulgur Pilavı

Malzemeler
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı firik pilavı
• 1 su bardağı bulgur
• 3 su bardağı sıcak su
• 1 kase haşlanmış bezelye ve
havuç karışımı
• 3-4 dal taze fesleğen
• 2 çorba kaşığı rendelemiş parmesan
peyniri

Parmesanlı Bulgur Pilavı Tarifi;
Emsan Bitez Seramik Tencerede tereyağını eritip bulgurları 5 dakika boyunca kaynatın. Sıcak suyu, bezelye ve havuç karışımını ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Emsan Bitez Seramik Tencerenin kapağını kapatın. Bulgur suyunu çekince ocaktan alın. Rendelenmiş parmesan peyniri ile fesleğeni ilave edin. Karıştırıp Emsan Bitez Seramik Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın.

OKU ➤  Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Akel Davul Fırın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir