Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo taze barbunya 2 adet iri domates 2 adet ortaboy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker Hazırlanışı Barbunyaları ve fasulyeleri ayıklayın. Bir tencerede su kaynatıp barbunyaları atın. Yumuşayana kadar haşlayın.Yemeklik doğranmış kuru soğanları, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirin. Fasulyeleri ilave edip fasulyelerin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.Küp doğranmış domateslerle barbunyaları …
Devamını oku »Tarifler
Tavuk Kokoreç
Malzemeler: • 250-300 gram tavuk göğüs eti • 3-4 adet yeşil sivri biber • 2 sap yeşil soğan • 3 diş sarımsak • 2 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 3 tatlı kaşığı kekik • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz, karabiber • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 yemek …
Devamını oku »Üzüm Pelteli Pasta
Malzemeler: Pelte İçin: • 1 küçük salkım kırmızı üzüm • 5 su bardağı üzüm suyu • 2-2.5 çorba kaşığı nişasta • 1 küçük çay bardağı toz şeker Tabanı İçin: • 3 adet yumurta • 75 gram şeker • 90 gram un • Vanilya Üstü İçin: • 1 paket labne peyniri • 1 paket likit krema • 25 gram toz jelatin …
Devamını oku »Böğürtlenli Cheesecake
Malzemeler 300 gram böğürtlen 1 paket burçak bisküvi 60 gram tereyağı 400 gram labne peyniri Yarım su bardağı pudra şekeri 200 gram süzme yoğurt 2 yaprak jelatin Böğürtlen Sosu İçin: 1 su bardağı böğürtlen 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı nişasta Malzemeler Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri …
Devamını oku »Sucuklu Ispanaklı Kiş
Malzemeler Hamuru için; 200 gram un 125 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı soğuk su Tuz İçi için: Yarım kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı biber 200 gram sucuk 25 gram çamfıstığı 30 gram tereyağı Tuz Hazırlanışı Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru …
Devamını oku »Saint Tropez Keki
Malzemeler: Hamuru İçin: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 2 su bardağı un • 1 tutam tuz • Yarım paket kabartma tozu • 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin Kreması İçin: • 1 çay bardağı toz şeker • 2 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 …
Devamını oku »Arap Köfte
Malzemeler: • 1 kilo köftelik ince bulgur • 500 gram irmik • 1 çorba kaşığı kimyon • 1 çay bardağı biber salçası • 1 adet yumurta • 1 kase un (hamurları şekillendirmek için) • 1 çay kaşığı limon tuzu • Tuz Biberli ve Domatesli Sos: • 5-6 adet kaypa biber • 4 diş sarımsak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı …
Devamını oku »Otlu Kabaklı Ekmek
Malzemeler 250 gram kabak 200 gram un 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta 100 ml. sıvıyağ 25 gram margarin 100 ml. süt 150 gram kaşar peynir Taze nane Dereotu Fesleğen Tuz Hazırlanışı Kabakları soyup rendeleyin. 25 gram margarin ile suyunu çekene kadar soteleyin. Kaşar peyniri rendeleyin.Taze nane,fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın. Sıvıyağ, süt ve yumurtaları mikserle çırpın. İçine …
Devamını oku »Sebzeli Et Sote
Malzemeler: • 250 gram kırmızı et • 250 gram mantar • 2 adet yeşil çarliston biber • 2 adet kırmızıbiber • 2 adet köy biberi • 4 adet orta boy domates • Tuz, karabiber, kimyon • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Taze kekik • 3 diş sarımsak • 2 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı biber salçası Hazırlanışı: Eti …
Devamını oku »Sebzeli Balık Böreği
Malzemeler: • 2 adet hazır yufka • 2 adet levrek ya da çipura (temizlenmiş) • 2 adet sivri biber • 3 adet domates • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet soğan • 3-4 dal taze soğan • Tuz, karabiber • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Ayıklanmış temizlenmiş balıkları tencereye …
Devamını oku »