Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 247)

Tarifler

Sarımsak Turşusu

Malzemeler: 500 gram sarımsak 2 çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı toz şeker 2 adet kereviz sapı 3 dal dereotu Hazırlanışı: Sarımsakları, başlarını yıkayıp kabuğunu soymadan, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayın. Sterilize edilmiş kavanozun içine kereviz sapları ve dereotu yapraklarını da serperek sarımsakları yerleşitrin. Kavanozun içini dolduracak kadar …

Devamını oku »

Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 1 su bardağı kırmızı mercimek • 1 kahve fincanı sarı mercimek • 1 adet orta boy soğan • 1 adet orta boy havuç • 2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 5-6 su bardağı su • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber • 1 çorba kaşığı biber salçası Üzeri …

Devamını oku »

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin. Sarımsakları soyup tuz ile havanda ezin. 1 bardak kaynatılıp soğumuş su …

Devamını oku »

Çikolatalı Terin

Malzemeler: 2 su bardağı taze krema 400 gram bitter çikolata 4 adet yumurtanın sarısı 2 adet bütün yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı kahve (toz ve kuru halde) Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı kakao Vanilyalı dondurma Taze nane yaprağı Hazırlanışı: Kremayı kısık ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolataları iri parçalar halinde doğradıktan sonra kremanın içine atın. …

Devamını oku »

Ballı Tavuk Salatası

Malzemeler: • 200 gram tavuk göğüs eti • 50 gram göbek marul • 40 gram roka • 40 gram rezene • 5 gram kişniş • Kavrulmuş badem • 2 dilim baget ekmek • 100 gram avokado • 5 cl. limon turşusu sosu Ballı Marinat İçin: • 20 gram bal • 15 gram hardal • 10 cl. ay çiçeği yağı • …

Devamını oku »

Hamburger Köfte

Malzemeler: 500 gram kıyma 75 gram kuyruk yağı Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1tatlı kaşığı hardal Hamburger için: 4 adet orta boy hamburger ekmeği 1 adet domates Birkaç yaprak marul 1 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı ketçap   Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Kuyruk yağını (isteğe göre), tuzu, kıyılmış maydanozu, hardalı ve …

Devamını oku »

Çiftlik Salatası

Malzemeler: 1 küçük göbek Yedikule marulu Birkaç yaprak yeşil lolorosso Birkaç yaprak kırmızı lolorosso 1 su bardağı mısır 3 adet salatalık 4-5 adet kiraz domates 5-6 yaprak roka 3-4 yaprak taze fesleğen 1 küçük kase rendelenmiş peynir (tercihen tulum veya Ezine) Sosu İçin: 1adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 tatlı kaşığı bal 1 çay bardağı portakal suyu 1 kahve fincanı sızma …

Devamını oku »

Dana Rulado

Malzemeler: • 180 gram rulo bonfile • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1’er dal taze biberiye, kekik, fesleğen • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı tereyağı Kabuklu Patates Püresi İçin: • 200 gram patates • 50 cl. süt • Tuz, taze çekilmiş karabiber • Bir tutam rendelenmiş muskat, ceviz • 1-2 yaprak taze fesleğen • 1 çorba kaşığı parmesan …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 500 gram tavuk kemiği • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 5 diş sarımsak • 3 dal maydanoz • 1 dal kereviz sapı • 1 adet sakız kabağı • 1 adet çubuk tarçın • 1 litre su • 300 gram haşlanmış yeşil mercimek • 150 gram pazı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 50 gram süzme …

Devamını oku »

Zencefil Limonata

 Malzemeler: 1 demet taze nane 20 gram taze zencefil 10 adet limon 200 gram toz şeker 7-8 su bardağı su   Hazırlanışı: Limonları iyice yıkayıp süzün, irice doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerlerine şekeri, irice doğranmış taze naneyi ve 1 bardak kaynar su ilave edin. Üzerini kapatıp oda ıssısında en az 6 saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine azar azar …

Devamını oku »
Deneme bonusu