Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 246)

Tarifler

Fındıklı Baklava Böreği

Malzemeler: • 18-20 yaprak hazır baklava yufkası • 150 gram tereyağı • 1 küçük kase irmik • 1 büyük kase fındık içi • 1 küçük kase rendelenmiş • Hindistancevizi • 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış)     Üzeri İçin: • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: • 2,5 su bardağı …

Devamını oku »

Hindistan Cevizli Sütlaç ve Gül Suyu Jöleli Tel Kadayıf

Malzemeler:  • Hazırlamak için ayaklı kadehler kullanılmalıdır Gül Sulu Jöle İçin: • 80 gram gül reçeli • 4 gram jelatin • Bir miktar gül suyu Sütlaç İçin: • 400 gram Hindistan cevizi sütü • Vanilya çubuğı • Yıldız anason • 65/100 gram arası şeker (Arzuya göre) • 125 gram yuvarlak pirinç • 100 gram krema   Hazırlanışı: Jelatinleri 5 dakika …

Devamını oku »

Taze Rezeneli Kuzu Eti

Malzemeler: • 700-800 gram kuzu eti • 2 sap rezene • 1 adet soğan • 50 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 1 su bardağı su Hazırlanışı: Rezeneleri temizleyip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde kestikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun.Düdüklü Tencereyi ocağa alın. Rezeneyi Düdüklü …

Devamını oku »

Mantarlı ve Kremalı Omlet

Malzemeler: 8 adet yumurta 1 demet kuzu kulağı 1 çay bardağı krema 1 kahve fincanı süt 10 adet mantar 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 5-6 dal dereotu Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Dereotunu ve kuzu kulağını da ufak ufak doğrayıp çukur bir kaba alın. Yumurtaları, kremayı, sütü, tuzu ve baharatını ekleyip çırpın. …

Devamını oku »

Narlı Tart

Malzemeler: Hamuru İçin: • 300 gram un • 120 gram tereyağı • 1 çay bardağı toz şeker • 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: • 1 paket vanilyalı puding • 4 su bardağı süt • 1 paket karamelli çikolata (80-100 gr) • Yarım paket vanilyalı puding Üzerini Süslemek İçin: • 1 paket beyaz çikolata (80 gr) • Nar taneleri Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Malzemeler: • 500 gram temizlenmiş hamsi balığı • 3 dilim bayat ekmek içi • 2-3 çorba kaşığı nar tanesi • 3-4 dal dereotu • 5 adet salamura asma yaprağı • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini ufalayıp çukur bir kaseye aktarın. Nar tanelerini, kıyılmış dereotu ve …

Devamını oku »

Kuzu Etli Shorba

Malzemeler: • 700 gram kuzu eti • 2 adet büyük boy soğan • 2 çorba kaşığı margarin • 1 adet çubuk tarçın • 500 gram yoğurt • 5-6 dal dereotu • 1 dal kereviz sapı Hazırlanışı: Soğanları soyup kıyın. 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritip soğanı iyice eriyene dek pişirin. Eti ilave edin. Suyunu çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Kalan 1 …

Devamını oku »

Havuç Turşusu

Malzemeler: 1,5 kilo büyük boy havuç 2,5 çorba kaşığı turşuluk tuz 5 diş sarımsak 3-4 dal taze kişniş yaprağı Hazırlanışı: Havuçların kabuğunu kazıyıp verev şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyun. Turşuyu hazırlayacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin. Dilimlenmiş havuçları sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin. Aralarına kişniş yaprakları ile sarımsakları yerleştirin. Tuzlu suyu kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Devamını oku »

Pesto Sos

Malzemeler: 4 demet fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin. Pesto: İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan …

Devamını oku »

Banana Split

Malzemeler: • 100 gram çırpılmış şanti • 100 gram küp doğranmış muz • 10 gram esmer şeker • 130 gram vanilyalı dondurma Bademli Krokan İçin: • 30 gram toz şeker • 10 gram glikoz şurubu • 30 gram badem içi Çikolata Sos İçin: • 20 cl. süt • 10 gram toz şeker • 5 gram toz kakao • 1 çorba …

Devamını oku »
Deneme bonusu