Malzemeler 400 gram bonfile 30 gram dana jambon 30 gram pilliç jambon 30 gram hindi füme Sosu İçin: Manda kaymağı Kişniş Biberiye Kaypa biber Hazırlanışı Bonfileyi et döveceği yardımıyla düz bir tezgahta inceltin. Arasına diğer et ürünlerini koyup folyoyla sarın. Dolabın derin dondurucu bölümünde 5 dakika dinlendirin. Teflon tavada pişirip servis edin.
Devamını oku »Tarifler
Çikolatalı Kavanoz Pastası
Malzemeler: 1 adet kakaolu hazır pandispanya hamuru Yarım paket çikolatalı kremşanti 1 kahve fincanı damla çikolata Doğranmış çilek Krokan Bal Çikolatalı Kavanoz Pastası Hazırlanışı: Pandispanyayı bir kabın içinde ufalayın. Her bir kavanozu bir kat pandispanya üzerine bal, krema, çilek ve krokan olacak şekilde ikişer defa tekrar ederek doldurun. Kavanozda kekiniz hazırdır.
Devamını oku »Havuçlu Kek
Malzemeler 7 adet yumurta 450 gram şeker 425 gram un 200 gram sıvı yağ 300 gram yoğurt 200 gram ceviz 10 gram tarçın 15 gram kabartma tozu 250 gram havuç Hazırlanışı Şeker ve yumurtayı krema kıvamında çırpın. Un, sıvı yağ, yoğurt, tarçın, kabartma tozu, rendelenmiş havuç ve iri doğranmış cevizi ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 dereceye ayarlı fırında …
Devamını oku »Civciv Böreği
Malzemeler 200 gram tavuk bonfile 150 gram taze soğan 4 kaşık un 100 gram mantar Maydanoz Süt Tuz Karabiber Galeta unu Hamuru İçin: Yarım litre süt 5 adet yumurta 5 kaşık un Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz Karabiber Şeker Sosu İçin: 2 yemek kaşığı soya sosu 5 adet yumurta Kekik Fesleğen Dijon hardalı Sarımsaklı çeşni Hazırlanışı Geniş bir tavada …
Devamını oku »Zencefilli Kurabiye
Malzemeler 100 gram margarin 225 gram un 1.5 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 2 adet yumurta 175 gram toz şeker Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı Unu kabartma tozu, zencefil ve tarçınla birlikte eleyin. Bir kapta unun ortasını açarak oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekeri ve yumurtayı koyarak yoğurun. Hamur haline getirin. Hamuru dinlendirin. Unlanmış zeminde kurabiye hamurunu açın. Bisküvi …
Devamını oku »Buğday Risotto
Malzemeler 500 gram buğday Yarım kuru soğan 80 gram mantar 5 gram tuz 3 gram karabiber Yeteri kadar süt Hazırlanışı: 1 gün önceden buğdayı bir tencereye alın ve süt ile ıslatın. Çok küçük doğranmış kuru soğanları bir tencereye alın. Mantarları da ilave ederek kavurun. Süzdüğünüz buğdayı da ekledikten sonra, yeteri kadar su verip çektirin.
Devamını oku »Yeşil ve Kırmızıbiber Dolması
Malzemeler: 150 gram yeşilbiber 150 gram kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı zeytinyağı 150 gram tuzlu lor peyniri 100 gram tatlı lor peyniri 1 çorba kaşığı çörek otu Hazırlanışı: Biberlerin üst kapaklarını kesip çekirdeklerini temizleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suyun içinde 10 dakika haşladıktan sonra suyun …
Devamını oku »Ördek Confit
Malzemeler 4 adet ördek budu 1 adet portakal 1 adet greyfurt 1 adet limon Yarım bağ kereviz 50 gram pırasa 2 adet defneyaprağı Zeytinyağı Zencefilli Mercimek İçin: 200 gram yeşil mercimek 20 gram kırmızı soğan 40 gram renkli biberler 20 ml. balsamik sirke 10 gram zencefil 500 ml. tavuk suyu Hazırlanışı: Portakal ve limonun suyunu ördek butlarına sıkın. Zeytinyağını döküp, …
Devamını oku »Çilek Soslu Melek Pastası
Malzemeler Pandispanya İçin: 5 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın Kreması İçin: 2 adet yumurta Yarım litre süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 160 gram beyaz çikolata Çilek Sosu İçin: 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 2 tatlı …
Devamını oku »Badem Ezmesi
Malzemeler 250 gram toz badem 250 gram pudra şekeri 1 adet yumurta akı Hazırlanışı Toz badem, yumurta akı ve pudra şekerini bir kapta yoğurun. Mermer tezgahın üzerine alarak elinizle uzun çubuk halinde yuvarlayın. Bıçakla küçük parçalara keserek servis tabağına alın. Yeşil fıstıkla süsleyip servis edin.
Devamını oku »