Malzemeler 35 gram kuzu döş eti 35 gram kuzu but eti 35 gram dana tranş 35 grama kuyruk yağı Yeterli miktarda tuz Karabiber Pul biber Garnitür İçin: 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet pancar 1adet kabak Tuz Sıvı yağ Çekilmiş beyaz biber Çekilmiş kırmızı tane karabiber Bulgur Pilavı İçin: Bulgur Kuru soğan Salça Tuz Nane, karabiber Mantar ve …
Devamını oku »Tarifler
Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger
Malzemeler 3 yemek kaşığı bitkisel yağ 2 adet büyük soğan, ikiye kesilmiş ve ince dilimler halinde doğranmış Yarım çay kaşığı şeker Kaba deniz tuzu 60 gram yumuşak tereyağı 12 Dilim çavdar ekmeği, her bir dilim ortalama 1 cm kalınlıkta 900 gram dana kıyma (%20 yağ oranı) 2 yemek kaşığı Worcester sosu Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 120 gram rendelenmiş …
Devamını oku »Zeytinli Alabalık
Malzemeler 4 adet her biri yaklaşık 250-280 gram alabalık 10 gram kaba deniz tuzu 5 gram yeni öğütülmüş karabiber 80 gram siyah zeytin 80 gram yeşil zeytin 20 adet limon Yarım demet kekik Yarım demet biberiye Az miktarda zeytinyağı 100 ml. balsamik sirke 20 gram şeker Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Barbekünüzü dolaylı orta ısıda hazırlayın. …
Devamını oku »Meksika Usulü Tavuk Salatası
Malzemeler Marine İçin: 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 çay kaşığı kuru kekik 1 Çay Kaşığı kuru kekik Yarım çay kaşığı kaba deniz tuzu Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 6 adet tavuk budu derisiz, her biri 100 gram Sos İçin: 1 adet büyük tatlı biber 125 gram ekşi krema (20%) 1 adet büyük …
Devamını oku »Pancarlı Risotto
Malzemeler 500 gram risotto pirinci 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı su Küçük bir parça levrek Balsamik sirke Hazırlanışı Soğanı zeytinyağı ile kavurun. Risottoyu ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 bardak suyu yedirerek pişirmeye devam edin. Son olarak balsamik sirke ile bağlayın. Haşlanmış, rendelenmiş ve zeytinyağında kavrulmuş pancarla karıştırın. Servis tabağına …
Devamını oku »Garnitürlü Dana Pirzola
Malzemeler 2 adet 450 gram ağırlığında dana pirzola 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ay çiçek yağı 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam taze çekilmiş karabiber Patatesi Püresi İçin: 1 adet patates 1 adet kereviz 1 kaşık tereyağı 1 tutam fesleğen bir tutam tuz Patlıcan Salata İçin: 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet …
Devamını oku »Avokadolu Enginar
Malzemeler 1 adet avokado 1 adet enginar 1 diş sarımsak 10 gram hardal 10 gram mayonez 20 gram zeytinyağı 20 gram karabiber Yarım limon Hazırlanışı: Haşladığınız enginarları küp şeklinde doğrayın ve avokadoları ekleyin. Zeytinyağı, hardal, mayonez karabiber ve tuz karışımı ile bir sos oluşturun. Sosu enginarların üzerine dökün ve ince ince doğradığınız salatalık kabukları ile süsleyerek servis edin.
Devamını oku »Arjantin Soslu Steak
Malzemeler 2 adet 220 gramlık dana bonfile 1 kaşık zeytinyağı 1 tutam karabiber 1 tutam kekik Arjantin Sos İçin: 1 adet pırasa 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Beyaz biber Karabiber Toz biber Pul biber Taze kekik Rosemary Deniz tuzu Zeytinyağı Tereyağı Likit krema Parmesan Hazırlanışı Eti tüm malzemeler ile marine edip dinlendirdikten sonra ızgarada pişirin. Arjantin sos için; …
Devamını oku »Sebze Çorbası
Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 adet sarımsak 1 adet havuç 1 adet çalıfasulye 1 adet kereviz kökü 1 adet patates 1 adet kabak 1 adet kereviz sapı 1 adet pırasa 1 adet ıspanak 1 adet zeytinyağı 1 tutam çekilmiş karabiber 1 tutam tuz Sebze suyu Hazırlanışı Zeytinyağında soğan ve sarımsağı altın rengi alana kadar kavurun. Üzerine havucu ekleyin. Bu …
Devamını oku »Sacher Torte
Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri 5 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 150 gram eritilmiş bitter çikolata 1 kahve fincanı toz şeker 1 su bardağı un (silme) 100 gram kayısı marmeladı Çikolatalı Kaplaması İçin: 150 ml. krema 250 gram bitter çikolata (kuvertür) 30 gram tereyağı Sacher Torte Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin, ılınmaya bırakın. Oda …
Devamını oku »