Malzemeler: 400 gram bonfile (Yaprak kesilmiş bonfile) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ay çiçek yağı 250 ml. krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, kimyon 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 6 diş ince kıyılmış sarımsak 2 çorba kaşığı hardal Garnitürü İçin: Brokoli, karnabahar, taze fasulye, havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Sosu için; Yağları, kremayı, …
Devamını oku »Tarifler
Kadayıf
1 kilo kesme kadayıf 150 gram tereyağı 5 damla üzüm pekmezi Ceviz Tatlısı İçin: 600 gram şeker 800 gram su Hazırlanışı Yağ ve pekmezi iyice karıştırın. Kadayıfı ufak ufak didin. Pekmezli yağ ile iyice karıştırın. Küçük fırın tepsisine, 1 parmak kalınlığında yerleştirin. Alttan pişirin, sonra alt-üst yapıp diğer yönünü pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Şerbetin sünmesi gerekir. Sıcak şerbeti, sıcak …
Devamını oku »Karamezile Soğanlı Tart
Malzemeler: 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 kilo kırmızı soğan 100 ml. sirke (tercihen tatlı olandan) 100 gram esmer toz şeker Tuz, karabiber 4 adet milföy hamuru 2-3 çorba kaşığı ikiye bölünmüş kalamata zeytini Taze kekik dalları 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet ceviz içi Hazırlanışı: Soğanları soyup ay şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 20-25 dakika soğanlar …
Devamını oku »Sütlaç
Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 3 çay bardağı su Hazırlanışı Pirinci suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince, sütü, nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyin. Kaynadıktan sonra kapatın. İsteğe göre üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Devamını oku »Dil Şiş Salata
Malzemeler: 2 adet çöp şiş 1 adet kılçıksız dil balığı 1’er dilim patlıcan, kabak, kapya biber 1 çorba kaşığı susam yağı 1 çorba kaşığı oyster sos 1 tatlı kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı bal 3 adet kiraz domates 150 gram bebe ıspanak yaprakları 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Oyster …
Devamını oku »Lakerda Nasıl Yapılır?
Malzemeler 1 adet torik balığı 5 kilo kaya tuzu Hazırlanışı Torik balığının kafa ve kuyruğunu kesin, yüzgeçlerini ayırın. Kesme işleminin ardından balığı takoz şeklinde silindir parçalara bölün. Buzlu suda 15 dakika beklettikten sonra kanını iyice akıtın, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. İliklerini bir çubuk yardımıyla çıkartın. Daha sonra bir tenekenin altına dört parmak tuz döşeyin. Üzerine balıkları yerleştirin. Balıkların üzerini …
Devamını oku »Manisan Buah
Malzemeler 3 adet büyük boy rendelenmiş ayva 750 gram toz şeker 250 gram toz şeker (Süslemek için kullanın) Yarım kahve fincanı taze rendelenmiş zencefil (veya 1 çorba kaşığı toz zencefil de kullanılabilir) Hazırlanışı: Rendelenmiş ayvayı, 750 gram şekeri ve zencefili tencereye aktarıp kaynatın. Suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Süslemek için 250 gram toz şekeri …
Devamını oku »Kuzu İncik
Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet kuzu incik 2 çorba kaşığı un Tuz, karabiber 10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 dal taze kekik 1 çorba kaşığı kıyılmış biberiye 500 ml. et suyu 100 ml. kırmızı üzüm sirkesi 500 ml. su 2 adet havuç 2 adet yıldız anason 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurtanın …
Devamını oku »Pilav
Malzemeler 1 kilo pirinç 1.5 litre su 250 gram tereyağı Bir çay bardağı arpa şehriye Tuz Hazırlanışı Yağı iyice kızdırın. Arpa şehriyeyi kavurun. 30 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci kızdırdığınız yağa bırakın. Tuzu ekleyin. Pirinç yağı emip, kızarmaya başlayınca yağı bırakacaktır, bu sırada suyunu ekleyin. 20 dakika süreyle dinlendirin. Not: Her pirinç aynı olmaz. Yeni mahsul az su ister. Pirinç …
Devamını oku »Kırmızıbiber Çorbası
Malzemeler: 1 adet soğan 8 adet adaçayı yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 500 ml. tavuk suyu 5 adet büyük boy kırmızı kapya biber 1 çay kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı kaşığı kimyon 2 adet defne yaprağı 1 dal kereviz sapı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 2-3 dal taze fesleğen yaprağı 3-4 …
Devamını oku »