Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 221)

Tarifler

İrmik Helvası

Malzemeler: 500 gram irmik 1 kilo toz şeker 1,5 lt su 100 gram tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 50 gram tuzsuz ve kabuksuz çiğ badem içi Hazırlanışı: Şurubu için; Su ve şekeri yoğun bir şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Ocaktan alın. Yağları tencerede ısıtın. İrmik ve badem içlerini ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Şerbeti …

Devamını oku »

Bol Bademli Pilav

Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 4 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu Tuz, karabiber 1 kase badem içi 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar (yarım saat) bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın. Tereyağını ve sıvı yağı pilavı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. Pirinci …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemeler: 4-5 adet olgun domates 5 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 3,5 lt su 1 tatlı kaşığı karabiber (Tercihen tane karabiber) 1 tatlı kaşığı krema Hazırlanışı: Sıvı yağın yarısını tencerede ısıtıp kısık ateşte salçayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tane karabiberleri ekleyin. Domatesler iyice eriyinceye kadar kavurmaya devam …

Devamını oku »

Domates Püresi

Malzemeler: 200 gram kurutulmuş domates 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1 küçük kase yeşil zeytin 1 küçük kase siyah zeytin 1’er çorba kaşığı kimyon, kişniş tohumu, pul biber, kuru kekik, sumak 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri suda en az 6 saat kadar bekletin. Zamanınız yoksa kaynar suda 10 dakika haşlayın.  Sarımsakları soyup geniş bir bıçak yardımı ile ezin.  Kişniş …

Devamını oku »

Etli ve Sebzeli Kağıt Kebabı

Malzemeler 200 gram dana bonfile 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kabak 35 gram taze kaşar 1 yemek kaşığı soya sosu 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı taco baharatı Hazırlanışı: Etleri ve sebzeleri jülyen doğradıktan sonra bir tavada sarımsakla beraber sote edin. Yemeğin daha sonra fırına gireceğini unutmayın..! Fazla pişirmeden soteleyin. Soteleme işleminden sonra taco baharatını ve soya …

Devamını oku »

Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı

Malzemeler 500 gram balkabağı 500 gram ayva 100 gram böğürtlen 10 adet karanfil 600 gram toz şeker Böğürtlenli Kabaklı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Kabak ve ayvadan parizyen kaşık yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarın. Ardından fırın poşetine koyun. Böğürtlen, karanfiller ve toz şekeri ekledikten sonra fırın poşetinin ağzını bağlayın. Geniş bir fırın tepsisinin içine 3 bardak su dökün. Poşeti tepsiye koyun. Önceden ısıttığınız …

Devamını oku »

Vişneli Portakallı Enginar

Malzemeler 3 adat enginar 3 adet portakal 50 adet vişne 5 adet karanfil Hazırlanışı Enginarları fırın poşetine yerleştirin. 2 adet portakalın suyunu poşete sıkın. Diğer portakalı 4’e bölün. Portakallarla birlikte, vişneleri ve karanfili de poşete ekleyip, ağzını bağlayın. Fırın tepsisine bir miktar su koyduktan sonra poşeti de bırakın. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip servise sunun.

Devamını oku »

Dil Peynirli Şiş Köfte

Malzemeler 8-10 adet çeri domates Köfte Harcı İçin: 500 gram tek çekim dana döş kıyma 200 gram dil peyniri 2 diş sarımsak 2 adet soğan Karabiber Kimyon Yenibahar Galeta unu Yumurta Hazırlanışı Kıymayı diğer malzemelerle iyice yoğurun. Kıymadan yuvarlak köfteler yapın. Dil peynirlerinin dış kısma gelmemesine dikkat edin. Köfteleri çeri domateslerle birlikte şişlere takın. Arzunuza göre fırında veya ızgarada pişirin. …

Devamını oku »

Muz Tatlısı

Malzemeler 5 -6 adet orta boy muz 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1-2 su bardağı un Bir tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 2-3 yemek kaşığı toz şeker Kızartmak İçin: 2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kremşanti Hazırlanışı Yumurta, şeker, süt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine un ilave edip, hafif akıcı bir hamur elde edin. Sıvı yağı …

Devamını oku »

Ballı Helva

Malzemeler 1 su bardağı un 200 gram tereyağı 3-4 yemek kaşığı bal 2-3 yemek kaşığı pekmez Bir tutam tuz Ballı Helva Hazırlanışı Öncelikle unu, bir tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, kahverengi olana dek kavurun. Üzerine tereyağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından tuz, bal, pekmez ekleyip  3-5 dakika daha kavurun.  Ballı helvayı zevkinize göre tabaklara dizip servisi tamamlayın.

Devamını oku »