Kazandibi

Malzemeler:
• 1,5 kilo süt
• 5 gram kremşanti
• 50 gram mısır nişastası ya da 600 gram sübye
• 600 gram toz şeker
• 200 gram tavuk göğsü (kazandibi ve tavukgöğsünde kullanılmak üzere özel haşlanmış)

Kazandibi Tarifi;
Sütü tencereye koyup kremşantiyi ekleyin. Süt biraz ısındığı zaman sübyeyi ilave edip 45 dakika karıştırarak kaynatın. Şekerini ilave edip yarım saat daha kaynamaya bırakın. Ardından tavuk göğsünü ekleyip, 15 dakika daha kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra, önce tavuk göğüslerini tepsiye dökün. Ardından kazandibi tepsilerine kazandibini dökün. Kazandibi tepsilerini tekrar ocağa koyup altını yakın. Tatlıyı 3 saat bekletip, 200 gramlık porsiyonlar halinde servise sunun.

OKU ➤  Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanmalı?  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir