Malzemeler: 225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı) 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı toz şeker 1 adet muz (Tercihen yumuşak olandan) 3 çay kaşığı ketçap 100 gram kaz ciğeri 2 adet kiraz domates 2-3 yaprak roka 1 adet hamburger ekmeği 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Dana kıymayı çukur bir …
Devamını oku »Tarifler
Kalp Krizi Burger
Malzemeler: 450 gram dana kıyması (Yüzde 100 dana etinden olmalı) 3 dilim sucuk 3 dilim dana bacon 2 dilim domates 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 çorba kaşığı sirke 1 yaprak beyaz lahana Tuz 1 dilim çedar peyniri 1 dilim gouda peyniri 1 dilim danimarka mavi peynir 1 adet hamburger ekmeği 1 çay kaşığı tereyağı Soğan Kızartması İçin: 1 …
Devamını oku »Banh Mi Burger
Malzemeler: 225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı) Tuz, karabiber 1 adet salatalık 1 adet havuç 1 çorba kaşığı sirke Birkaç yaprak Çin lahanası Baharatlı chili mayonez Taze kişniş 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet hamburger ekmeği Hazırlanışı: Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. İyice yoğurun. Diğer malzemeleri …
Devamını oku »Tex-Mex Burger
Malzemeler: 225 gram dana kıyması (Yüzde 100 dana etinden olmalı) Tuz, karabiber 50 gram kırmızı lahana 1 tutam beyaz toz biber 1 adet hamburger ekmeği 1 çay kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı acılı domates sosu 1 çay kaşığı kıyılmış taze kişniş 1 tatlı kaşığı baharatlı mayonez 1-2 dilim Pepper Jack Peyniri Hazırlanışı: Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve …
Devamını oku »Hindi Burger
Malzemeler: 200 gram hindi eti kıyması 1 çorba kaşığı soya sosu 1 diş sarımsak Taze çekilmiş karabiber Hamburger ekmeği 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet avokado 1-2 çay kaşığı limon suyu Tuz 1-2 yaprak hardal otu 1-2 yaprak marul 3-4 adet kiraz domates Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı ucu tutam kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Kolay Katmer
Malzemeler: 1 adet hazır yufka veya baklava hamuru 100 gram kaymak 1 su bardağı Antep fıstığı içi 30 gram tereyağı Kolay Katmer Hazırlanışı Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar …
Devamını oku »Tatlı Ekşi Salata
Malzemeler: 1 kutu Akdeniz yeşilliği 5-6 yaprak roka 1 adet büyük boy yeşil elma 1 avuç kuru üzüm 4-5 yaprak kurutulmuş domates 1-2 adet salatalık 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır tanesi 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 adet portakalın suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz Hazırlanışı: Sosu için; …
Devamını oku »Steak Spagetti
Malzemeler: 500 gram bonfile (Yaprak şeklinde çok ince kesilmiş) 50 gram tereyağı 50 gram parmesan peyniri Hazırlanışı: Bonfile etleri çok ince kağıt gibi kesin. Isıya dayanıklı kaba aktarıp üzerine tereyağı parçalarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında etleri iyice pişirin. Fırından alır almaz kağıt gibi rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Hemen servise hazır edin.
Devamını oku »Hardal Soslu Burger
Malzemeler: 250 gram kıyma (Tercihen tek çekim döş etten olmalı) Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 adet hamburger ekmeği 1 çay kaşığı acı veya tatlı biber sos 1 çorba kaşığı hardal 1-2 yaprak marul (Tercihen Yedikule marulu) Karamelize Soğan İçin: 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 adet kırmızı soğan 2 çay kaşığı tuz (ovmak için) 2 çorba kaşığı sıvı yağ …
Devamını oku »Kuzu Kafes
Malzemeler: 1 parça kuzu eti (Kafes şeklinde) 50 gram tereyağı Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hazırlanışı: Geniş bir dökme demir ızgara tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyin. Tereyağını yakmadan bütün olarak alınan kuzu kafesi mühürleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi serpin. İsteğe göre pul biber ilavesi ile de servis yapabilirsiniz.
Devamını oku »