Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 220)

Tarifler

Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Malzemeler: > 8 adet yumurta sarısı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze sarımsak > 1 kase karışık ot (ebegümeci, ısırgan, labada) Patatesli Karışım İçin: > 1 adet büyük boy patates > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye > 1’er çay kaşığı pul biber, kimyon Hazırlanışı: Patatesi …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1,5 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 adet dilimlenmiş limon > 1 adet kapya biber > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın …

Devamını oku »

Kızartmadan Yelpaze Kabak Yemeği

Malzemeler: > 4 adet büyük boy kabak > 3 adet domates > 1 adet kırmızı soğan > 2-3 diş sarımsak > 1 dal taze fesleğen > Tuz, pul biber > 1 kahve fincanı zeytinyağı > Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın. Her parçayı bir ucundan (Yarım parmak uzunluğunda mesafe bırakın) kopmayacak şekilde artı işareti yaparak ortasından ikiye kesin; yani …

Devamını oku »

Risotto Topu ve Pane Hamsi Tapas

Malzemeler: > 16 adet temizlenmiş hamsi Risotto Topları İçin: > 200 gram risotto pirinci > 100 ml. tavuk suyu > 50 gram porçini mantarı > 30 gram soğan > 10 gram sarımsak > 40 gram parmesan peyniri > 30 gram tereyağı > 200 ml. tavuk suyu > 5 gram taze kekik Domates Marmeladı İçin: > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > …

Devamını oku »

Dana Kaburga

Malzemeler: > 4 porsiyon dana kaburga (Porsiyonu 180-200 gram olacak şekilde) > 30 gram közlenmiş kapya biber > 30 gram edamame fasulyesi > Tuz, karabiber Soğan Kızartması İçin: > 150 gram soğan > 1 kase un > 1 şişe soda > Kızartmak için sıvı yağ Patates Püresi İçin: > 300 gram patates > 30 gram krema > 30 gram tereyağı …

Devamını oku »

Suyun Ötesi

Malzemeler 160 gram irmik 300 gram un 1,5 litre süt 900 gram şeker 13 adet yumurta 1 litre krema 20 gram tereyağı Suyun Ötesi Hazırlanışı Bir tencerede 700 gram şeker, süt ve kremayı kaynatıp şerbet elde edin ve ılımaya bırakın. 13 adet yumurtanın beyazını bir kabın içerisinde çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta kalan şekerle çırpın. Şerbet hariç tüm …

Devamını oku »

İsli Uskumru Tarator

Malzemeler 200 gram füme uskumru 3 yemek kaşığı çiğ krema Yarım limonun suyu 1 adet orta boy soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Yeterince beyaz toz biber Hazırlanışı Uskumruları ayıklayın. Soğan hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz soğanı ince ince doğrayın ve tavada zeytinyağı ile karamelize edin. Uskumru ezmesine karamelize soğanı ilave edin. Kızarmış ekmekle servis edin. …

Devamını oku »

Ateş Tatlısı

Malzemeler 240 gram leblebi tozu 180 gram şeker 500 ml. süt 1.300 gram vanilyalı dondurma 5 gram tarçın 100 gram fıstık 50 gram tahin 250 gram tereyağı Ateş Tatlısı Hazırlanışı Tavada tereyağını eritin ve leblebi tozunu kavurun ardından soğumaya bırakın. Büyük bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dökün. Dipfrizde bir gün boyunca bekletin. Servis ederken üzerine karamel sos …

Devamını oku »

Közde Patlıcanlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler 5 adet enginar 5 adet arpacık soğanı 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Yarım portakalın suyu 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 adet közlenmiş patlıcan 3 yemek kaşığı çiğ krema 3 tatlı kaşığı tahin 1 çay kaşığı sebze tozu Yeterince tuz Hazırlanışı Limon suyu, portakal suyu, un, su, tuz ve şekeri bir tencerede çırpın. …

Devamını oku »