Malzemeler: İki demet deniz börülcesi Tarator Sosu İçin: 1 dilim bayat ekmek içi 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Deniz börülcesini ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda 15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve hemen buzlu suyun içine atın. Birkaç dakika sonra süzerek alın. Börülcelerin çalı kısımlarını sıyırarak ayıklayın. Tarator sosu malzemelerini mutfak robotundan karıştırın. Oluşan …
Devamını oku »Tarifler
Jambonlu Fırın Patates
Malzemeler 1,5 kilo küçük taze patates 200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir) 2 adet soyulmuş kuru soğan Yağlı pişirme kağıdı Malzemeler İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze …
Devamını oku »Pratik Şakşuka
Malzemeler: 2 kilo patlıcan 1 kilo sivri biber 2 kilo domates 1 çay bardağı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Küp doğradığınız patlıcanları tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletin ki acılığı gitsin. Domates dışındaki …
Devamını oku »Kuru Erikli Esmer Bulgur Dolması
Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 adet dolmalık biber 1 adet domates 100 gram kuru erik 2 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1,5 su bardağı esmer bulgur (pilavlık) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber 2 su bardağı su Hazırlanışı Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup kabuklarını ayırın ve …
Devamını oku »Lebeniye Çorbası
Malzemeler: 500 gram parça et 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı pirinç 500 gram süzme yoğurt 2 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Nane, pul biber 3 adet damla sakızı (her biri en fazla nohut büyüklüğünde) Hazırlanışı: Nohudu bir gün öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi günü yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Eti ve üzerini …
Devamını oku »İrmik Sarması
Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 adet limon 1 su bardağı irmik Şerbeti İçin: 4 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp …
Devamını oku »Reyhan Şerbeti
Malzemeler: 1,5 demet taze reyhan 1,5 litre kaynar su 3 adet limon tuzu 6 çorba kaşığı toz şeker 1 adet tarçın çubuğu 1 adet yıldız anason Hazırlanışı: Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Sürahinin içine aktarın. Limon tuzunu, şekeri, tarçın çubuğunu ve anasonu ilave edin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. 1 saat kadar bekletin. Soğuyunca süzgeç yardımı ile …
Devamını oku »Firik Bulgurlu Kuru Erikli Tavuk
Malzemeler 200 gram nohut 200 gram firik bulguru 50 gram tahin 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 adet tavuk göğsü 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kapya biber 50 gram kuru erik 1 bardak su Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı Nohudu 1 gün önceden ıslatın yıkayıp haşlayın. Firik bulgurunu da ılık suda 2 saat bekletin ve bir karıştırma …
Devamını oku »Yoğurtlu Soğuk Avokado Çorbası
Malzemeler: – 3 adet orta boy doğranmış avokado (Doğradıktan sonra limonlu suda bekletin.) – 300 ml. krema – 1 adet acı biber – 3-4 adet tane karabiber – 1 adet limonun suyu – 3 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Limon suyunu ve doğranmış avokadoları püre haline getirin. Acı biberi, tane karabiberi, tuzu ve suyu da ekleyin. İyice karıştırın. Diğer …
Devamını oku »Yaz Salatası
Malzemeler: 3 adet orta boy salatalık 1 küçük kase kaşar loru Dereotu-maydanoz karışımı Kırmızı pul biber Hazırlanışı: Salatalıkları ortadan ikiye bölüp içini kabak oyar gibi oyun. İç malzemesi için loru, kıyılmış yeşillikleri ve pul biberi karıştırın. Hakla şeklinde kesip servis edin.
Devamını oku »