Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 210)

Tarifler

Reyhanlı Patates Çorbası

Malzemeler: – 4 adet patates – 1 adet kereviz – 1 adet kuru soğan – 1 adet defne yaprağı – 1 çay bardağı kıyılmış reyhan – 1 adet limonun suyu – 5 su bardağı su – 1 tatlı kaşığı karabiber – Yarım çay kaşığı muskat rendesi > Tuz – 4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Küp doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Suyu …

Devamını oku »

Sebzeli Izgara Piliç

Malzemeler: – 1 adet 150 gramlık tavuk bonfile – Havuç – Kabak – Kapya biber – Kereviz – Beyaz lahana – Dolmalık biber – Susam yağı – Tuz – Karabiber – Kekik Hazırlanışı: Tavuk bonfileleri et döveceği yardımıyla güzelce açtıktan sonra sebzeleri jülyen doğrayın. Sebzeleri az miktarda susam yağıyla soteleyin. Sebzeli harcı tavuk bonfilenin içine doldurun ve cüzdan şeklinde kapatın. …

Devamını oku »

Çıtır Piliç

Malzemeler: – 150 gram tavuk bonfile – 250 gram mısır gevreği – 2 adet yumurta – 1 bardak sut – Taze fesleğen – Kekik – Soya sosu Hazırlanışı: Tavukları 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tahta şişlere dikiş diker gibi saplayın. Yumurta, süt, fesleğen, kekik ve soya sosu karıştırıp bir sos elde edin. Şiş tavukları sosun içerisine yatırın. Sostan aldığınız şişleri …

Devamını oku »

Eşkınlı Tatlı Ekşi Soslu Piliç

Malzemeler: – 150 gram tavuk bonfile – 1 yemek kaşığı beyaz un – Tuz – Sıvı yağ – Kapya biber – Eşkın ve tatlı ekşi sos Hazırlanışı: Tavuklarınızı ince döner keser gibi kestikten sonra beyaz un ve tuzla karıştırın. Yağı bir tavada kızdırın. Tavukları 1 dakika kadar kızartın. Un tavuğun dışında bir kalıp oluştursun. Ardından ayrı bir tavaya sotelemek için …

Devamını oku »

Kızarmış Mantı

Malzemeler: – 4 su bardağı un – 4 adet yumurta – 1 çay bardağı su – Tuz Harcı İçin: – 3 adet soğan – 400 gram dana kaburga kıyması – Tuz – Karabiber Hazırlanışı: Un, su, yumurta ve tuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Dana kaburgadan çift çektirdiğiniz kıymayı arzu ederseniz çiğden, isterseniz tavada soğan, tuz …

Devamını oku »

Porçini Mantarlı Mücver Eşliğinde Izgara Bonfile

Malzemeler: – 160 gram dana bonfile – 1 adet yumurta – 1 çay bardağı beyaz un – Dereotu – Maydanoz – Tuz – Karabiber Hazırlanışı: Bonfileleri 40’ar gramlık dilimler halinde kesin. Arzunuza göre baharatlarla ve yağla marine edin. Izgarada pişirin. Yumurta, un, porçini mantarı, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımı teflon tavada parça parça kızartın. Pişen mücverlerin üzerine …

Devamını oku »

Osmanlı Tiridi

  Malzemeler + 1 kilo 200 gram kuzu budu + Tirit pidesi + Maydanoz + Tuz, Karabiber Osmanlı Tiridi Tarifi; Kuzu budunun üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup, önce harlı ateşte köpüklerini alarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte eti kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Soğuyunca etleri küçük parçalara ayırın. Tirit pidesini etin suyuna karıştırıp çıkarın. Pideyi karelere kesin. Tepsiye dizin. Üzerine …

Devamını oku »

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

  Malzemeler: 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi: Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini …

Devamını oku »

İçli Köfte

  Malzemeler Yarım soğan 15 gram ceviz içi 50 gram kuzu kıyması 100 gram dana kıyması İçli Köfte Tarifi: Soğanı, kırılmış ceviz içini, kuzu ve dana kıymasını baharatlarla tatlandırarak yoğurun. Hamuru için; özel içli köfte bulgurunu galeta unuyla yoğurun. Bezelere ayırdığınız hamurun içine köfte harcını doldurun ve kızartın.

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: • 500 gram kurutulmuş üryan eriği • 1 kase kavrulmuş badem içi • 1 kase un • 1 çay bardağı toz şeker • 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) • Kızartmak için sıvı yağ Kastamonu Lokması Tarifi: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül …

Devamını oku »
Deneme bonusu