Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Sebze Çorbası

9

 

Yoğurtlu Sebze Çorbası Malzemeler:

> 200 gram kemiksiz kuzu incik

> 1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı)

> 1 çorba kaşığı nişasta

> 1 adet yumurtanın sarısı

> 1 çorba kaşığı sıvı yağ

> 3 diş sarımsak

> 2 dal pırasa

> 1 adet dolmalık sarı biber

> 1 küçük kase ıspanak kökü

> 1 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Yoğurtlu Sebze Çorbası Hazırlanışı:

Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. 1 litre kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Daha sonra suyunu çorbada kullanmak üzere ayırın, eti de didikleyin. Süzme yoğurdu mikserle çırpın. Nişastayı, 1 çay bardağı soğuk su ve yumurta sarısı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek ayrı bir kapta çırpın. Nişastalı karışımı süzme yoğurda ilave edin. Tekrar çırpın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Zar şeklinde doğranmış sarı biberi, pırasayı, küçük küçük doğranmış ıspanak kökünü ve haşlama et suyundan 1 çay bardağı kadarını ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Yoğurtlu karışımı tencereye alın. Sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuzu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 su bardağı et suyunu ekleyin. İçine didiklediğiniz eti ve önceden kavurduğunuz sebzeleri atın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir