Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Domates Çorbası

Domates Çorbası

Puan ver

12

 

Domates Çorbası Malzemeler:

> 3 adet orta boy domates > Tuz, taze çekilmiş karabiber

> 1 çay kaşığı tarçın

> 3 tatlı kaşığı zeytinyağı (Domateslerin üzeri için)

> 1 dal taze fesleğen

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1,5 çorba kaşığı un

> 1 tatlı kaşığı domates salçası

> 1 su bardağı domates suyu

> 1 su bardağı süt

> 5-6 su bardağı su

Peynirli Karışım İçin:

> 2 çorba kaşığı tulum peyniri (Tercihen Erzincan tulumu)

> Yarım demet doğranmış maydanoz

Domates Çorbası Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp enine ikiye kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve tarçını serpin. Zeytinyağını dökün. Birer yaprak taze fesleğen yerleştirin. Domatesleri 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika közleyin. Domatesleri fırından alın, kabuğunu ayırıp içini çukur bir kaba alın. Blender yardımı ile ezin. Birer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip birkaç dakika kavurun. Blenderde ezdiğiniz domates püresini, domates suyunu ve salçayı ekleyin. 5 dakika kavurun. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sıcak süt ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre üzeri için; Kıyılmış maydanoz ile ufalanmış peyniri karıştırın. Karışımı önce çorba kaselerine paylaştırın, sonra sıcak sıcak çorbayı kaseye dökün.

OKU ➤  Sütlü Domates Çorbası

Tavsiye

Sütlü Domates Çorbası

Puan ver Sütlü Domates Çorbası Malzemeler: • 1 litre domates suyu • 1 çorba kaşığı tereyağı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz