Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 205)

Tarifler

Fırında Salçalı ve Patatesli Köfte

Malzemeler: > Hazır köfte karışımı (24 köfte hazırlayın) > 3 adet büyük boy patates > 3 adet büyük boy domates (Tercihen sert) > 6-7 adet sivri biber Sosu İçin: > 1 litre sıcak su > 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 dal taze kıyılmış biberiye (Kekik veya nane de olabilir) > Bir tutam tuz > Yarım kahve fincanı sıvı yağ …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Kiş

Malzemeler: > 4-5 adet orta boy patlıcan > 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çay kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı tuz Hamuru İçin: > 2,5 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 çay kaşığı tuz > 40 gram tereyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 4 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Cacık

Malzemeler: > 4 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber > 1 kase süzme yoğurt > 3 adet rendelenmiş salatalık > 1 dal dereotu, pul biber Hazırlanışı: Közlenmiş biberi irice doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine salatalıkları rendeleyin, yoğurdu dökün. Dereotu ve pul biberle süsleyip servise hazır edin.

Devamını oku »

Fındık Ezmesi

Malzemeler: > 250 gram fındık içi > 2 çorba kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı > Yarım su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Fındık içlerini önceden  ısıtılmış 180 dereceye ayarlı  fırında 10 dakika kızartın  veya yapışmaz yüzeyli bir  tavada, sürekli karıştırarak  5 dakika kavurun. Fındık  içlerini, pudra şekerini ve  yağı mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene  dek karıştırın. Dilerseniz  yağ miktarını …

Devamını oku »

Kahvaltı Keki

Malzemeler: > 3 adet yumurta > 1 tutam toz şeker > 1 su bardağı zeytinyağı > 1 çay kaşığı kırmızı toz biber > 3 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 su bardağı süt > 50 gram salam > 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir > Birkaç yaprak taze fesleğen > 1-2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin …

Devamını oku »

Tavuklu Sandviç

Malzemeler: > 1 dilim tavuk göğüs eti > 1 adet orta boy domates > 2 adet tatlı sivri biber > 3-4 adet mantar > 50 gram tel peynir > 2 çorba kaşığı labne peyniri > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Tavuk etini zar  şeklinde doğrayın.  Domateslerin kabuklarını  ve çekirdeklerini  temizledikten sonra  domatesleri zar …

Devamını oku »

Simit Üstü Avokado

Malzemeler: > 1 adet orta boy avokado (Olgun ve yumuşak olmalı) > 1 adet yumurta > 2 çorba kaşığı beyaz peynir > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Yarım limonun suyu > Birkaç yaprak maydanoz > Simit > Karabiber Hazırlanışı:   Çekirdeğini çıkarmak  için avokadoyu mutlaka  bir kesme tahtasının  üzerine yerleştirin ve  bıçağı meyvenin ekseninde  döndürün daha sonra  elinizle hafifçe itin. …

Devamını oku »

Plombir Dondurma

Malzemeler: 200 ml. süt 400 ml. krema (soğuk) 150 gram toz şeker 4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında) Vanilya çubuğu Hazırlanışı: İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor). Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: 1 kilo böğürtlen 750 gram toz şeker Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Böğürtlenleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek 20 dakika kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala da limon tuzunu ilave edin. Oda ısısında …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Su Muhallebisi

Malzemeler: 2 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 2 adet damla sakızı Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Su ile ıslattığınız kaselere paylaştırın ve oda ısısına gelince buzdolabına aktarın. Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Devamını oku »
Deneme bonusu