Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 204)

Tarifler

Fırında Köfteli Güveç

Malzemeler: – 2 adet orta boy patates – 250 gram dana kıyma – Tuz, taze çekilmiş karabiber – 1 çorba kaşığı domates salçası – 1 kahve fincanı sıcak su – 3 adet domates – 1 çorba kaşığı tereyağı – 2-3 adet sivri biber – 2 çorba kaşığı zeytinyağı – 2 dal taze kekik Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuz …

Devamını oku »

Kimyonlu Soğuk Mercimek Çorbası

Malzemeler: – 1 su bardağı kırmızı mercimek – 5 su bardağı su – 4 diş sarımsak – 1 adet limonun suyu – 1 çorba kaşığı kekik – Yarım demet taze nane – 1 tatlı kaşığı pul biber – 1 tatlı kaşığı kimyon – 5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Mercimekleri yıkadıktan sonra 5 bardak su ile haşlayın. Ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, …

Devamını oku »

Cantık Tava Lokumu Tarifi

Malzemeler: Hamuru İçin: 1 paket Yuva Poğaça Karışımı 500 gram un 140 gram margarin 1 adet yumurta 280 gram ılık su İç malzemesi için: 300 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 2 adet rendelenmiş domates 1 küçük kase doğranmış Frenk soğanı veya maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı …

Devamını oku »

Sosisli Börek

Malzemeler: • Yarım su bardağı yoğurt • Yarım su bardağı süt • Yarım su bardağı tereyağı • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı tuz • 1 adet yumurta • 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) • Çörekotu • 300 gram sosis • Aldığı kadar un     Sosisli Börek Tarifi Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. …

Devamını oku »

Soğan Steak

Malzemeler 1 kilo soyulmuş arpacık soğan 1 adet et testeresinde kesilmiş dana but orta kemiği 300 ml. zeytin yağı 200 gram tereyağı 250 gram çiğ krema 10 dal taze kekik 3 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 1 tatlı kaşığı köri 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı tane kişniş 1 çay …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: – 500 gram kurutulmuş üryan eriği – 1 kase kavrulmuş badem içi – 1 kase un – 1 çay bardağı toz şeker – 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)  Kızartmak için : sıvı yağ Hazırlanışı: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve …

Devamını oku »

Cevizli ve Sarımsaklı Pide

Malzemeler: 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 4,5 su bardağı un Yarım paket Yuva Yaş Maya 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi 2 diş sarımsak (kıyılmış) 3 dal taze fesleğen (kıyılmış) Üzeri İçin: Labne peyniri, dilimlenmiş taze incir, domatesli kaşık salatası Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ve Yuva …

Devamını oku »

Pazılı Soğuk Çorba

Malzemeler: – 500 gram pazı – 1 su bardağı bulgur – 2 su bardağı süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak – 1 çorba kaşığı pul biber – 6 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın. Bulgurla beraber pazıyı tencereye aktarın ve suyu ekleyerek, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezilmiş sarımsağı, baharatları ve yoğurdu çırpın. Çorba …

Devamını oku »

Soğuk Kekikli Kabak Çorbası

Malzemeler: – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 2 adet patates – 4 adet patates – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı biberiye – 1 tatlı kaşığı fesleğen – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 çorba kaşığı limon suyu – Yarım demet dereotu – 1 su bardağı süt – 4 su bardağı su Hazırlanışı: Yemeklik …

Devamını oku »

Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri İçin: Ceviz içi Hazırlanışı: Hamuru için; …

Devamını oku »