Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 206)

Tarifler

Osmanlı Tiridi

  Malzemeler + 1 kilo 200 gram kuzu budu + Tirit pidesi + Maydanoz + Tuz, Karabiber Osmanlı Tiridi Tarifi; Kuzu budunun üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup, önce harlı ateşte köpüklerini alarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte eti kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Soğuyunca etleri küçük parçalara ayırın. Tirit pidesini etin suyuna karıştırıp çıkarın. Pideyi karelere kesin. Tepsiye dizin. Üzerine …

Devamını oku »

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

  Malzemeler: 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi: Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini …

Devamını oku »

İçli Köfte

  Malzemeler Yarım soğan 15 gram ceviz içi 50 gram kuzu kıyması 100 gram dana kıyması İçli Köfte Tarifi: Soğanı, kırılmış ceviz içini, kuzu ve dana kıymasını baharatlarla tatlandırarak yoğurun. Hamuru için; özel içli köfte bulgurunu galeta unuyla yoğurun. Bezelere ayırdığınız hamurun içine köfte harcını doldurun ve kızartın.

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: • 500 gram kurutulmuş üryan eriği • 1 kase kavrulmuş badem içi • 1 kase un • 1 çay bardağı toz şeker • 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) • Kızartmak için sıvı yağ Kastamonu Lokması Tarifi: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül …

Devamını oku »

Ispanaklı Izgara Paçanga

Malzemeler: > 500 gram ıspanak > 100 gram tulum peyniri > 2 adet yufka > 2 adet kırmızı kapya biber > 100 gram zeytinyağı > ¼ demet maydanoz > Tuz, karabiber Sos İçin: > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Paçanga Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı, tuz, …

Devamını oku »

Özbek Marineli Kuzu Pirzola

Malzemeler             1 adet küçük boy küp halinde doğranmış soğan 4 adet kiraz domatesi 120 ml. zeytinyağı 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kırmızı sirke 1 yemek kaşığı tatlı toz biber 1 yemek kaşığı kuru kekik 1 yemek kaşığı kişniş 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı deniz tuzu Yarım çay kaşığı Arnavut biberi Yarım …

Devamını oku »

Kirazlı Koko

Malzemeler: > 125 gram toz badem > 125 gram pudra şekeri > 2 adet iri yumurta akı > 1/8 çay kaşığı tuz > 12 adet doğranmış kiraz şekerlemesi Hazırlanışı: İki kurabiye tepsisinin içine pirinç unu serpin. Geniş bir kabın içinde bademleri, pudra şekerini, yumurta aklarını ve tuzu pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Bir krema sıkma torbasının ucuna 1 cm’lik …

Devamını oku »

Limonlu, Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye

Malzemeler: > 225 gram un > 1 tatlı kaşığı kabartma tozu > 1/8 çay kaşığı tuz > 125 gram yumuşatılmış tereyağı > 100 gram toz şeker > 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu > 1 adet iri yumurta > 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi > 180 gram kuru siyah üzüm (çekirdekleri çıkarılmış)       Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye getirip …

Devamını oku »

Şalgamda Marine Edilmiş Enginarlı Bulgur Salatası

Malzemeler: > 250 gram köftelik bulgur > 1 çay bardağı acılı şalgam suyu > 10 adet enginar kalbi > 1 çorba kaşığı kuş üzümü > 10 adet kuru kayısı > 1 çorba kaşığı bezelye > 1 demet dereotu > 1 adet yeşil elma > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bulgurunuzu 1 su …

Devamını oku »

Yeşil Musakka

  Malzemeler 500 gram kabak 500 gram patates 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 paket taze krema 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yeşil Musakka Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. …

Devamını oku »