Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Yeşil Zeytinli Patates Salatası

Yeşil Zeytinli Patates Salatası

9

Yeşil Zeytinli Patates Salatası Malzemeler:

> 3 adet büyük boy patates

> 1 çorba kaşığı hardal

> 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

> 1 tutam toz kırmızı biber

> 1 tutam pul biber

> 2 adet kornişon turşu > Tuz

> 1 demet maydanoz

> 1 adet salçalık kırmızı biber

> 1 küçük kase kırma zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış)

> 1 çay kaşığı kişniş tohumu

Yeşil Zeytinli Patates Salatası Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp süzdükten sonra, soymadan geniş bir tencereye alın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri yumuşayana kadar bu suda haşlayın. Sosu için; Hardalı, 1 çorba kaşığı zeytinyağını, tuzu (kontrollü olarak) baharatı ve zar şeklinde doğranmış turşuyu bir kasede karıştırın. Haşladığınız patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ve patatesler sıcakken sosunu ekleyerek tatlandırın. Maydanozu yıkayıp süzdükten sonra doğrayın. Salçalık kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip biberleri zar şeklinde doğrayın. Yeşil zeytinleri de kişniş tohumu ile tatlandırın. Servis kasesine veya bardaklarına önce patates salatasını paylaştırın. Sonra da sırasıyla irice doğranmış maydanozu, kişnişli yeşil zeytini ve doğradığınız biberi yerleştirin. Servis etmeden birkaç dakika önce tüm malzemeyi bir kaşık yardımı ile karıştırıp servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir