Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 196)

Tarifler

Tavuklu Marul Salatası

Tavuklu Marul Salatası Malzemeler: > 2 adet tavuk göğüs eti > 1 tatlı kaşığı sıvı yağ > 1 tutam kırmızı toz biber > 2 dal taze kişniş > 1 çay kaşığı köri> Tuz > 5-6 yaprak kıvırcık marul > 2 dal taze soğan > 4-5 dal dereotu > 4 tatlı kaşığı kapari Sosu İçin: > 1 çorba kaşığı hardal > 4 …

Devamını oku »

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı

Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı Malzemeler: > 4 adet küçük boy elma (Tercihen Amasya elması) > 4 tatlı kaşığı toz şeker > 1 tatlı kaşığı tereyağı >1 adet küçük boy çubuk tarçın > 1 tatlı kaşığı kuru üzüm > 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersin Elmalı ve Tarçınlı Pratik Tatlı Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp süzdükten sonra soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını şeker …

Devamını oku »

Avokado Salatası

Avokado Salatası Malzemeler: > 2 adet avokado (Tercihen büyük boy ve olgun olanı) > 1 adet limonun suyu > 1 diş sarımsak > 3 dal dereotu > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 adet büyük boy kırmızı soğan > 1 çay kaşığı tuz > 1 tutam sumak > 4 yaprak marul > 4 yaprak taze fesleğen Avokado Salatası Hazırlanışı: Avokadoyu enine …

Devamını oku »

Yeşil Zeytinli Patates Salatası

Yeşil Zeytinli Patates Salatası Malzemeler: > 3 adet büyük boy patates > 1 çorba kaşığı hardal > 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 tutam toz kırmızı biber > 1 tutam pul biber > 2 adet kornişon turşu > Tuz > 1 demet maydanoz > 1 adet salçalık kırmızı biber > 1 küçük kase kırma zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) > 1 çay …

Devamını oku »

Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo yağsız dana kıyması > 750 gram kuru Trakya soğanı > 2 tatlı kaşığı tuz Kapalı Kıymalı Pide Hazırlanışı: Kıymalı harcın hazırlanışı: Soğanlar blenderdan geçirin. Daha sonra …

Devamını oku »

Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide Malzemeler: Hamuru İçin: > 1 kilo un > 1 litre su > 1 yemek kaşığı tuz > 1,5 yemek kaşığı toz şeker > Ceviz büyüklüğünde yaş maya İç Harcı İçin: > 1 kilo ıspanak > 1 rulo kaymak > 500 gram yağlı beyaz peynir > 200 gram taze kaşar peyniri > 1 su bardağı süt Ispanaklı Pide Hazırlanışı: Ispanaklı harç …

Devamını oku »

Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut

Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Malzemeler: > 2 litre süt > 2 adet limon > 6 adet armut > 12 adet çilek > 50 ml. gül şerbeti > 2 adet lime > 40 ml. şeker şurubu Ev Yapımı Ricotta Peynirli Armut Hazırlanışı: Sütü tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca 2 limonun suyunu içine ilave edin, böylece sütün kesilmesini sağlayın. Süt kesilince süzgeç yardımı …

Devamını oku »

Taze Tagliatelle

Taze Tagliatelle Malzemeler: Makarna için: > 500 gram un > 100 gram irmik > 5 adet yumurta > 30 ml. zeytinyağı > 20 gram tuz Taze Tagliatelle Sosu İçin: > 20 ml. zeytinyağı > 200 gram arzu ettiğiniz şekilde deniz mahsulü > Bir tutam safran > 1 adet kapya biber > 50 gram iç kabak çekirdeği > 5 yaprak fesleğen …

Devamını oku »

Fırında Bütün Bonfile

Fırında Bütün Bonfile  Malzemeler: > 1000-1200 gramlık bütün bonfile > 300 gram küp doğranmış bal kabağı > 6 diş sarımsak > 180 gram istiridye mantarı > 1’er dal taze biberiye ve kekik > 100 gram tereyağı > 50 ml. zeytinyağı > Deniz tuzu Fırında Bütün Bonfile Hazırlanışı: Bütün bonfileyi tezgahın üzerine alın ve ısıya dayanıklı mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. …

Devamını oku »

Fransız Soğan Çorbası

Fransız  Soğan  Çorbası Malzemeler: >1 kilo soğan >50 ml. zeytinyağı >1 dal taze kekik >100 gram tereyağı >1 litre kemik suyu (Fırınlanmış kemikten ) >100 gram Kars gravyeri >12 dilim baget ekmeği (Kızartılmış) Fransız Soğan Çorbası Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz soğanları incecik jülyen doğrayın ve zeytinyağında, orta ateşte karamel oluncaya kadar (Bu süreç yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır) kavurun. Kekik ve soğuk …

Devamını oku »
Deneme bonusu