Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Balkabaklı Domates Çorbası

Balkabaklı Domates Çorbası

52

Balkabaklı Domates Çorbası Malzemeler:

> 1 adet soğan

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 200 gram bal kabağı

> 1 adet patates

> 2 su bardağı domates suyu

> 3 su bardağı sıcak su

> 1 paket labne peyniri

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> Taze çekilmiş karabiber, kimyon

Balkabaklı Domates Çorbası Hazırlanışı:

Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış bal kabağını ve patatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra domates suyunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp sıcak suyu ilave edin. Orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp blender ile pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin. Çorbayı tekrar ocağın üzerine alın. Taze çekilmiş karabiber ile kimyonu ekleyip tatlandırın. Tuzunu (Domates suyunda yeteri kadar tuz vardır) damak tadınıza göre ayarlayın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre blenderde az sütle çırpılmış labne köpüğü eşliğinde sıcak sıcak servis yapın

OKU ➤  Sütlü Domates Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir