Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 190)

Tarifler

Bademli Kereviz Salatası

Bademli Kereviz Salatası Malzemeler: > 2 su bardağı süzme yoğurt > 2 adet orta boy kereviz > 1 adet küçük boy havuç > 2 adet küçük boy elma (Tercihen Amasya elması) > 1 çay bardağı iri kıyılmış badem içi > Birkaç dal kıyılmış dereotu > Yarım limonun suyu > 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Bademli Kereviz Salatası Hazırlanışı: Süzme yoğurdu …

Devamını oku »

Köfteli Kereviz

Köfteli Kereviz Malzemeler: > 2 adet büyük boy kereviz > 300 gram orta yağlı kıyma > Yarım çay bardağı ince bulgur > Tuz, karabiber > 1 adet yumurta > 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) > 2 adet limon> 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı un > 3 çorba kaşığı zeytinyağı Köfteli Kereviz Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …

Devamını oku »

Vişneli Truf

Vişneli Truf Malzemeler: > 1 kutu krema (200 ml.) > 160 gram bitter çikolata > 7-8 dilim pişmiş hazır kek > 1 su bardağı dondurulmuş vişne Üzeri İçin: > Rendelenmiş Hindistancevizi > Kakao Vişneli Truf Hazırlanışı: Kremayı teflon bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun. Ocaktan alıp çikolataları içine kırın ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Kekleri ufalayıp karışıma …

Devamını oku »

Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi Malzemeler: > 1 litre süt > 1 su bardağı toz şeker > 1,5 çay bardağı un > 1 adet yumurta > 1 paket vanilya > 1 çorba kaşığı margarin > 1 paket labne peynir Labneli Muhallebi Hazırlanışı: Sütün 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan sütü, şekeri, 1 çay bardağı unu tencereye alın. İyice çırpıp orta ateşte …

Devamını oku »

Kereviz Beğendi

Kereviz Beğendi Malzemeler: > 2 adet orta boy kereviz > Yarım limonun suyu > 2 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı un > Tuz > 2 su bardağı süt > Taze çekilmiş karabiber > 1 tutam muskat > 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peynir Kereviz Beğendi Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca …

Devamını oku »

Narlı Tebbule

Narlı Tebbule Malzemeler: > 2 çorba kaşığı ince bulgur > 2 adet domates > 2 dal taze soğan > 2 demet maydanoz > 2 adet limonun suyu > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > Yarım demet nane > 1 küçük kase nar tanesi > 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Narlı Tebbule Hazırlanışı: Maydanozu ve naneyi yıkayıp kağıt havlu veya kumaş bir …

Devamını oku »

Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus

Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus Malzemeler: > 3 paket bitter çikolata (240 gram) > 1 çorba kaşığı pudra şekeri > 1 çorba kaşığı kakao > 1 çorba kaşığı portakal suyu > 6 adet yumurta Üzeri İçin: > Fındık krokan > Taze çilek Krokanlı ve Çilekli Çikolata Mus Hazırlanışı: Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara paylaştırın. Elinizle irice doğradığınız çikolatayı cam kasede …

Devamını oku »

Tahin Soslu Buğday Salatası

Tahin Soslu Buğday Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı buğday > 5-6 adet taze ceviz > 4 adet kiraz domates > 1 adet salatalık > 7 yaprak taze fesleğen (Tercihen iri yapraklı) > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı tahin > 1 tatlı kaşığı nar ekşisi > 1 adet limonun suyu > Tuz Tahin Soslu Buğday Salatası Hazırlanışı: Buğdayı …

Devamını oku »

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

  Hardal Tohumlu Pirinç Salatası Malzemeler: > 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç) > 1 çay bardağı haşlanmış nohut > 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış) > 1 kahve fincanı kuru üzüm > 4-5 dal kıyılmış taze nane > 1 çay kaşığı hardal tohumu > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı hardal > Tuz > 1 …

Devamını oku »

Cevizli Ay Çöreği Video

Cevizli Ay Çöreği İçin Malzemeler ; Cevizli Ay Çöreği Hamuru İçin ; 4 su bardağı un 1/2 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karbonat 1 adet yumurta Cevizli Ay Çöreği İçin İçin ; 1 çay bardağı ceviz içi 1 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao …

Devamını oku »