Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 189)

Tarifler

Kereviz Mücveri

Kereviz Mücveri Malzemeler: > 1 adet kereviz > 1 adet patates > 1 adet havuç > 3 adet yumurta > 2 çorba kaşığı un (tepeleme) > Yarım paket kabartma tozu > 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri > Yarım demet dereotu > Tuz, karabiber > Kızartmak için sıvı yağ Kereviz Mücveri Hazırlanışı: Dereotlarını ince kıyın. Havucu, patatesi ve kerevizi geniş bir kabın …

Devamını oku »

Kulak Mantı

Kulak Mantı Malzemeler: > 2 su bardağı un > Tuz > 2 adet yumurta > Su İç Malzemesi İçin: > 250 gram kıyma > 2 adet soğan > Tuz, karabiber Sosu İçin: > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber > İsteğe göre nane Kulak Mantı Hazırlanışı: Hamuru için; Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp …

Devamını oku »

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Malzemeler: > 500 gram kuzu eti > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 3 adet domates > 2 adet soğan > 1 baş sarımsak > Tuz, karabiber Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Hazırlanışı: Toprak güveci ocağın üzerine alın. Zeytinyağını güvecin içinde ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak etleri 20 dakika boyunca kavurun. Etin üzerine halka şeklinde doğranmış soğanları, …

Devamını oku »

Aşure

Aşure Malzemeler: > 500 gram buğday > 200 gram kuru fasulye > 200 gram nohut > 1 kahve fincanı pirinç > 1 adet elma > 100 gram kuru kayısı > 20 gram kuş üzümü > 50 gram kuru üzüm > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 adet kabuk tarçın > 4-5 adet karanfil tanesi > 1 kilo toz …

Devamını oku »

Babagannuş

Babagannuş Malzemeler: > 5 adet patlıcan > 1 çay bardağı tahin > 3 diş sarımsak > 1 adet limonun suyu > Tuz > 4-5 dal maydanoz Babagannuş Hazırlanışı: Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin. Ilınmadan derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu, tahini, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin. Çatal yardımıyla ezerek hafifçe karıştırın. İrice doğranmış maydanozları da ekleyin. İsteğe göre ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Malzemeler: Kibbe İçin: > 500 gram kuzu kıyması > 350 gram ince bulgur > 1 çorba kaşığı sıvı yağ > Tuz, karabiber İç Malzemesi İçin: > 50 gram çam fıstığı > 200 gram kıyma > 5 adet soğan> 1 kahve fincanı sıvı yağ > Tuz, karabiber Üzeri İçin: > Antepfıstığı içi Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Hazırlanışı: Bulguru soğuk …

Devamını oku »

Muhammara

Muhammara Malzemeler: > 1 adet büyük boy soğan > 2 adet bayat ekmek içi > 1 su bardağı ceviz içi > 3 çorba kaşığı biber salçası > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > Tuz, karabiber > 1 tatlı kaşığı kimyon > 3 diş sarımsak Muhammara Hazırlanışı: Ceviz içlerini bir gün öncesinden suda bekletin, daha sonra ceviz içlerinin kabuğunu soyun. Ekmek içlerini suda …

Devamını oku »

Humus

Humus Malzemeler: > 250 gram nohut > 2 diş sarımsak > 150 ml. limon suyu > 6 çorba kaşığı tahin > 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Humus Hazırlanışı: Nohudu bir gece öncesinden çukur bir kabın içinde, 1 litre soğuk suda, ertesi güne kadar bekletin. Nohudu düdüklü tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ile örtün ve 1,5 saat haşlayın. Suyunu daha …

Devamını oku »

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe Malzemeler: Kıbbe Malzemesi: > 250 gram kuzu ya da dana kıyması > 200 gram ince bulgur > Kızartmak için sıvı yağ > Tuz, karabiber > 1 çorba kaşığı çam fıstığı (Üzeri için) > Yufka ekmeği İç malzemesi İçin: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 adet soğan > 100 gram kuzu veya dana kıyma > 1 …

Devamını oku »

Baharatlı Patates Salatası

Baharatlı Patates Salatası Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 diş sarımsak > Kızartmak için sıvı yağ Baharatı İçin: > 10 gram tatlı toz kırmızı biber > 5 gram tane karabiber > 5 gram muskat > 4-5 adet karanfil > Bir tutam kakule > 3 dal kıyılmış maydanoz > 1 dal kıyılmış nane > 1 diş ince kıyılmış sarımsak > Tuz …

Devamını oku »