Baby Greens ve Balsamik Reduction Salatası Malzemeler: > 3 adet armut (Armutların sert olmasına dikkat edin) > Yarım fincan ceviz içi > 100 gram gorgonzola peyniri > Maskulin salata Pişirme Sıvısı İçin: > 3 bardak balsamik sirke > 2 bardak vişne yada kuşburnu suyu > 2 bardak su > Çeyrek bardak şeker > 2 adet karanfil > 1 adet tarçın kabuğu …
Devamını oku »Tarifler
Fincanda Kadayıf
Fincanda Kadayıf Malzemeler: > 300 gram taze tel kadayıf > 100 gram tereyağı > 1 su bardağı iç ceviz Süslemek İçin: > Yeşil toz fıstık > Kaymak > 10 adet dondurulmuş vişne Şerbeti İçin: > 2 su bardağı toz şeker > 1,5 su bardağı su > 2 damla limon Fincanda Kadayıf Hazırlanışı: Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya …
Devamını oku »Kestaneli İç Pilav
Kestaneli İç Pilav Malzemeler: > 1 su bardağı yasemin pirinci > 1 çay bardağı haşlanmış kestane > 1 yemek kaşığı çam fıstığı > 1 yemek kaşığı kuş üzümü > 2 yemek kaşığı tereyağı > 2 su bardağı tavuk suyu > Tuz > 2 adet küp şeker > 1 tutam dereotu > 2 çay kaşığı yenibahar Kestaneli İç Pilav Hazırlanışı: Yapışmaz bir tencereye …
Devamını oku »Köz Biberli Patlıcan Sarma
Köz Biberli Patlıcan Sarma Malzemeler: > 2 adet közlenmiş veya konserve kırmızı köz biber > 4 kaşık süzme yoğurt > 1 tutam kıyılmış maydanoz > Tuz > 3 adet patlıcan Süslemek İçin: > Minik domates > Maydanoz > Kızartmak için yağ Köz Biberli Patlıcan Sarma Hazırlanışı: Közlenmiş biberlerle yoğurt, maydanoz ve tuzu karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Yıkadığınız patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve …
Devamını oku »Kirde Kebabı
Kirde Kebabı Malzemeler: > 2 adet yumurta > 1 su bardağı süt > 1 su bardağı un > Tuz > Kızartmak için sıvı yağ > 300 gram yağlı kuşbaşı doğranmış et > Taze kırmızı biber > Taze yeşil biber > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 2 yemek kaşık sıvı yağ > 1 yemek kaşığı tereyağı > 2 yemek …
Devamını oku »Kırmızı Köz Biber Çorbası
Kırmızı Köz Biber Çorbası Malzemeler: > 4 adet kırmızı biber > 2 yemek kaşığı un > 1 yemek kaşığı tereyağı > 1 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı domates salçası > 3 su bardağı tavuk suyu > Tuz > Karabiber Üzeri İçin: > Kaşar peyniri > Nane Kırmızı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı: Kırmızı biberleri közleme tavası veya fırında 200 derecede közleyin. Kabuklarını …
Devamını oku »Çıtır Mantı
Çıtır Mantı Malzemeler: Hamuru İçin: >2 adet yumurta >500 gram un >Tuz İçi İçin: >250 gram kıyma >1 adet kuru soğan >Tuz >Karabiber >Pul biber >Sıvı yağ (kızartmak için) >Süzme yoğurt Çıtır Mantı Hazırlanışı: Hamur malzemeleri ile mantı hamurunuzu kulak memesinden biraz sert olarak yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırın. Dinlenmiş hamuru iyice açın. Bardakla …
Devamını oku »Dana Bonfile Kabuklu Fırın Patates Eşliğinde
Dana Bonfile Kabuklu Fırın Patates Eşliğinde Malzemeler: > 250 gram dana bonfile Etin Marinesi İçin: > 100 gram tereyağı > Frenk soğanı > Taze kekik > Deniz tuzu > Karabiber Garnitür İçin: > 1 adet büyük boy patates > 50 gram çedar peyniri > 30 gram parmesan > 1 adet kabak Dana Bonfile Kabuklu Fırın Patates Eşliğinde Hazırlanışı: Bonfileyi 1 saat …
Devamını oku »Balkabaklı Ravyoli
Balkabaklı Ravyoli Malzemeler: Hamuru İçin: > 250 gram un > 1 kahve kaşığı tuz> 3 adet yumurta İçi İçin: > Yarım kilo ayıklanmış balkabağı > 50 gram tereyağı > 1 adet kuru soğan > 1 tatlı kaşığı adaçayı > 1 yemek kaşığı tuz > Maydanoz >1 yemek kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı karabiber Balkabaklı Ravyoli Hazırlanışı: Un ve tuzu bir …
Devamını oku »Biscotti
Biscotti Malzemeler: > 100 gram tereyağı > 1,5 su bardağı esmer toz şeker > 4 adet yumurta > 500 gram un tam buğday unu veya buğday unu > 1 paket karbonat > 1 tatlı kaşığı tarçın > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu > 1 küçük kase Antepfıstığı içi (bütün) > 1 küçük kase badem içi (bütün) > 1 küçük kase kurutulmuş …
Devamını oku »