Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek

37

Ispanaklı Börek Malzemeler:

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 adet küçük boy soğan

> 2 bağ ıspanak

> 1 su bardağı tulum peyniri

> 1 adet yumurta

Hamuru İçin:

> 1 paket krema (200 ml)

> 1 adet yumurta

> 1 çay bardağı zeytinyağı

 

> 2-2,5 bardak kepekli un

Hazırlanışı:

Hamuru için kremayı, yumurtayı ve zeytinyağını bir kaba alıp hafifçe karıştırın. Tuzu ekleyin. Azar azar unu yedirerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru toparlayıp strech folyoya sarın. Buzdolabına aktarıp yarım saat kadar dinlendirin. İç malzemesi için soğanı küçük küçük doğrayın. Ispanakları temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün ve ince ince doğrayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Tava ısınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanı ilave edin. 5-6 dakika karıştırarak kavurun, ardından ıspanakları ekleyin. Ispanaklar tamamen suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ispanağı ocaktan alın, peyniri ilave edin. Ispanaklı karışım oda ısısında soğuyunca 1 adet yumurtayı içine kırıp karıştırın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile açın. 15-20 cm’lik yuvarlak bir fırın kabına ya da tepsiye yayın. Hamurun fazla kısımları kenarından sarkabilir. İç malzemeyi hamurun üzerine yerleştirin ve tepsinin kenarındaki hamurları ıspanaklı karışımın üzerine doğru katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip ılık ılık servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir