Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 187)

Tarifler

Kış Çorbası

  Kış Çorbası Malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1 adet defne yaprağı 2 adet tavuk kalça budu 1 adet küçük boy kereviz 2 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 2 adet yer elması 1 ince dilim bal kabağı 1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde) 1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde) Tuz, taze çekilmiş karabiber   Kış Çorbası Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kızılcık Çorbası

  Kızılcık Çorbası Malzemeler 500 gram kızılcık 50 gram ay çiçek yağı 50 gram yeşil biber 30 gram un 1000 gram su Kızılcık Çorbası Hazırlanışı Kızılcıkları 15 dakika haşlayıp, süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın. Süzülen suyu ayrı bir yere ayırın, dökmeyin. Çekirdekleri ayırdıktan sonra bu su ile tencereye koyun. Unu karıştırarak orta ateşte kaynatın. Ayrı bir tavada yağı kızdırarak ince dilimlenmiş …

Devamını oku »

Ekşi Elmalı Semizotu

  Ekşi Elmalı Semizotu Malzemeler: 1 demet semizotu 2 adet büyük boy elma (tercihen ekşi yeşil elma) 200 gram süzme yoğurt 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 kahve fincanı ceviz içi   Ekşi Elmalı Semizotu Hazırlanışı: Semizotunu yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Süzme yoğurda havanda ezilmiş sarımsakları, kuru naneyi ve zeytinyağını ekleyip …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Mini Kabaklar

  Zeytinyağlı Mini Kabaklar Malzemeler: 8 adet mini kabak 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı domates suyu Tuz   Zeytinyağlı Mini Kabaklar Hazırlanışı: Kabakları sapından kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. Kabakları, tabanı düz bir tencereye dizin. Üzerlerine ince kıyılmış sarımsakları ve tuzu serpin, domates suyunu dökün. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alın, servis tabağına aktarıp …

Devamını oku »

Güveçte Mantı

  Güveçte MantıMalzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı su   Kıymalı İç Malzemesi: 250 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ,Tuz   Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1-2 adet sivri yeşil biber 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Miniklere sağlıklı atıştırmalıklar…

  2015’in herkese mutluluk, huzur ama en çok da sağlık getirmesini diliyorum. Bu sene de her sene olduğu gibi sağlığın yolunun en çok mutfaktan geçtiğine inanıyorum. Özellikle ara öğün atıştırmalığı niyetine, tatlı seven mini gurmelere kuru yemişli toplar, tuzlu seven mini gurmelere de ev cipsiyle birlikte humuslu bir dip sos hazırladım.   Ev Cipsi ve Humus Dip Sos Marketten bir …

Devamını oku »

Girit Kabağı Salatası

  Girit Kabağı Salatası Malzemeler: 1 kilo Girit kabağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gram süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi 4-5 dal dereotu 1 dal kaya koruğu turşusu Pul biber   Girit Kabağı Salatası Hazırlanışı: Girit kabağını yıkayıp süzdükten sonra kabuğunu soymadan rendeleyin. Kabakların fazla suyunu almak için avucunuzun içinde suyunu iyice sıkın. …

Devamını oku »

Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru

  Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru Malzemeler: 1 kilo bostan patlıcanı 200 gram Ezine peyniri Yarım limonun suyu 1 çorba kaşığı hardal 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber   Hardallı ve Peynirli Patlıcan Taratoru Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip limon suyu eklenmiş soğuk suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Patlıcanları limonlu suyun içinden alıp kağıt bir havlu ile kurulayın ve …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

  Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Malzemeler: 1 demet deniz börülcesi 2-3 diş sarımsak 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 çorba kaşığı nar ekşisi Buzlu su   Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Hazırlanışı: Sosu için; Zeytinyağını, elma sirkesini ve nar ekşisini kavanozda çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Geniş bir tencereye 2 litre kadar su ve 3  diş sarımsağı ekleyin. Su kaynayınca …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi

  Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Malzemeler: 500 gram Bombay fasulyesi 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı domates püresi 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet tarçın çubuğu 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı toz şeker Tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber   Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gün …

Devamını oku »