Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 187)

Tarifler

Fırında Soslu Midye Makarna

Fırında Soslu Midye Makarna Malzemeler: > Yarım paket midye makarna > 200 gram beyaz peynir > 5-6 dal maydanoz > 2 çorba kaşığı ajvar sos (Kırmızı biber püresi veya sosu) > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı sıcak su > 1 çorba kaşığı tereyağı Fırında Soslu Midye Makarna Hazırlanışı: Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika …

Devamını oku »

Balkabaklı Domates Çorbası

Balkabaklı Domates Çorbası Malzemeler: > 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 200 gram bal kabağı > 1 adet patates > 2 su bardağı domates suyu > 3 su bardağı sıcak su > 1 paket labne peyniri > 1 çorba kaşığı tereyağı > Taze çekilmiş karabiber, kimyon Balkabaklı Domates Çorbası Hazırlanışı: Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp …

Devamını oku »

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Malzemeler: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet büyük boy kırmızı soğan > 3 adet orta boy kırmızı pancar > 1 adet orta boy patates > 1 adet havuç > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Yarım kutu labne peyniri (100 gram) Pancar Çorbası  Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı, çorbayı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. …

Devamını oku »

Trileçe

Trileçe Malzemeler: Keki İçin: > 6 adet yumurta > 250 gram pudra şekeri > 300 gram un > Yarım çay bardağı ılık süt > 2 paket vanilya > 1 paket kabartma tozu > Yarım çay kaşığı krem tartar (İsteğe bağlı) > Çeyrek çay kaşığı tuz Keki Islatmak için: > 1 litre süt > 200 gram krema Üzeri İçin: > Karamel sos …

Devamını oku »

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Malzemeler: > 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış) > Yarım çay bardağı sıvı yağ > 2 çorba kaşığı yoğurt (Tepeleme) > 4 çorba kaşığı pudra şekeri > 1 paket kabartma tozu > 3-4 su bardağı un İç Malzemesi: > 2 adet büyük boy elma > 2 çorba kaşığı toz şeker > 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi > 1 …

Devamını oku »

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta Malzemeler: Pandispanya İçin: > 145 gram un > 4 adet yumurta > 150 gram toz şeker > 2 gram kabartma tozu > 30 gram kakao > 50 ml. zeytinyağı > Yarım paket şekerli vanilin Krema İçin: > 500 ml. süt > 4 adet yumurta sarısı > 40 gram un > 40 gram nişasta > 50 …

Devamını oku »

Kızartma Dolması

Kızartma Dolması Malzemeler: > 5 adet dolamalık biber > 2 adet patates > 2 adet patlıcan > 2 adet kabak > 5 adet çarliston biber > 1 adet domates > Yoğurt Kızartma Dolması Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp içlerini boşaltın. Kızgın yağda kızartın. Patlıcanı, patates, kabak ve yeşil biberleri küp küp doğrayın. Tüm sebzeleri kızartıp bir kapta karıştırın. Kızarmış dolma biberlerinin içine paylaştırın. …

Devamını oku »

Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk

  Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Malzemeler: > 2 adet tavuk göğsü > 3 yemek kaşığı kuru tarhana > 1 yemek kaşığı pekmez > 2 yemek kaşığı soya sosu > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz ve karabiber Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Hazırlanışı: Tavukları iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tüm malzemeyi tavuklara ekleyip iyice harmanlayıp en az bir saat ağzı …

Devamını oku »

Tahinli Profiterol

Tahinli Profiterol Malzemeler: Profiterol Topları İçin: > 125 gram su > 125 gram süt > 200 gram un 100 gram tereyağı (küçük parçalar halinde doğrayın) > 4 adet yumurta > 1 çorba kaşığı toz şeker > 2 tutam tuz > Krema > 500 ml. süt > 4 adet yumurta sarısı > 40 gram un > 40 gram nişasta > 50 gram …

Devamını oku »

Biftek Madalyon

Biftek Madalyon Malzemeler: Biftek İçin: > 6 x 150 yada 200 gramlık biftek madalyonlar > Tuz > Yeni çekilmiş karabiber > 3 kaşık sıvı yağ Kremalı Pancar ve Patates Gratin İçin: > 3 adet orta boy kırmızı pancar > 700 gram patates Krema Karışımı İçin: > 2 adet yumurta > 2 fincan krema > Tuz ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza …

Devamını oku »
Deneme bonusu