Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye

Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye

44

Frambuaz Reçelli Kalp Kurabiye Malzemeler:

> 250 gram tereyağı

> 250 gram pudra şekeri

> 1 adet yumurta

> 1 paket vanilya

> 3-3,5 su bardağı un

> Frambuaz Reçeli

> Üzeri için pudra şeker

Hazırlanışı:

Küp küp doğradığınız tereyağını, pudra şekerini, hafif çırpılmış yumurtayı hamur yoğurma kabında krema kıvamında karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek pürüzsüz orta sertlikte bir hamur elde edin. En son vanilyayı ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. Orta boy kalp kalıplarla keserek sandviç yapar gibi her bir kalbin üzerine dışarı doğru taşmayacak şekilde frambuaz reçelinden sürüp diğer kalbi üzerine kapatın. Hamurların kenarlarını da çatalla hafifçe bastırın. Kalp hamurları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri serperek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir