Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 183)

Tarifler

Ispanaklı Nohut Salatası

  Ispanaklı Nohut Salatası Malzemeler 1 kilo ıspanak sapı 1 su bardağı haşlanmış nohut 8-10 adet kornişon turşu 2 adet közlenmiş kırmızı biber 2 sap yeşil soğan 4 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Kırmızı top biber Dolmalık fıstık Zeytinyağı   Ispanaklı Nohut Salatası Hazırlanışı Ispanak saplarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda biraz …

Devamını oku »

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte

  Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Malzemeler 300 gram kıyma Yarım çay bardağı pirinç 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 diş sarımsak Tuz 200 gram Brüksel lahanası (1 paket) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Karabiber 1.5 su bardağı su Kuru kekik   Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Hazırlanışı Brüksel lahanasının dış kabuklarını …

Devamını oku »

Kolay Peynir Helvası

  Kolay Peynir Helvası Malzemeler 3,5 su bardağı yoğurt 3 adet yumurta sarısı 125 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 5oo gram irmik 1 kilo toz şeker Yarım çay kaşığı zerdeçal Kolay Peynir Helvası Hazırlanışı Kuru bir tencereye yumurta sarılarını, yoğurt, margarin, sıvı yağ ve zerdeçalı ekleyip tüm malzemeyi iyice bir birine karıştırın. Kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırarak …

Devamını oku »

Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması

  Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması Malzemeler 5 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan 5 adet kurutulmuş biber 200 gram kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı nar ekşisi 2 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz ,Kırmızı pul biber ,Tuz   Mercimekli Kuru Patlıcan Dolması Hazırlanışı Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak …

Devamını oku »

Teknede Tavuk 

  Teknede Tavuk  Malzemeler 1 adet bütün tavuk (1.400-1.500 gram) 250 gram patates 250 gram soğan 10 gram tuz 1 adet boş peynir tenekesi 1 adet “ T ” şeklinde demir çubuk 500 gram meşe kömürü Çıra, tahta parçaları ve tutuşturmak için gazete kağıdı  Teknede Tavuk  Hazırlanışı Mangal ateşini yakın, ateşi yakarken meşe kömürü kullanın. Kömürler kor halini aldıktan sonra, …

Devamını oku »

Yaban Mersinli Muffin

  Yaban Mersinli Muffin Malzemeler 1+1/4 su bardağı un 1/3 su bardağı toz şeker 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 3/4 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 su bardağı yaban mersini Tereyağ Kreması İçin: 50 …

Devamını oku »

Ayva Reçeli

  Ayva Reçeli Malzemeler: 1,5 kilo ayva 1-2 adet tarçın çubuğu 2-3 adet karanfil 1,5 kilo toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu   Ayva Reçeli Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp kurulayın. Önce çekirdekli kısmını ayırın ki pişerken jölemsi kıvamı elde edelim. Ayvaların çekirdekli kısımlarından kalan kısmını kabuğunu soymadan, zar şeklinde doğrayın. Küp doğradığınız ayvaları geniş bir tepsiye yayın ve kararması için …

Devamını oku »

Pappardelle con noci, prezzemolo (Cevizli Maydanozlu Pappardelle )

  Cevizli Maydanozlu Pappardelle Malzemeler 1 paket pappardelle makarna 200 gram tulum peyniri 1 demet maydanoz 100 gram parçalanmış ceviz 50 gram zeytinyağı (yarım cay bardağı) Tuz   Cevizli Maydanozlu Pappardelle Hazırlanışı 1 paket makarnayı kaynamış suya atın, tuz ve zeytinyağı ile (1 çorba kaşığı) 6 dakika kaynatın. Makarnalar haşlanınca suyunu süzün ve başka bir kapta zeytinyağı tuz ve dilerseniz …

Devamını oku »

Portakallı Narlı Ispanak Salatası

  Portakallı Narlı Ispanak Salatası Malzemeler 1 adet göbek salata Yarım demet ıspanak 3 adet portakal 1 adet nar Sosu İçin: 80 gram dijon hardalı 50 gram zeytinyağı 1 yemek kasığı krema 1 adet portakal suyu 1 yemek kasığı portakal kabuğu rendesi 2 diş arpacık sosu Tuz Dikkat! Ortaya çıkacak olan sos oldukça yoğun bir kıvamda olacaktır, endişe etmeyin.   Portakallı …

Devamını oku »

Tavuklu Kapama

  Tavuklu Kapama Malzemeler 1 kilo tavuk (kalçalı but) 1 su bardağı pirinç Tuz Karabiber Tavuklu Kapama Hazırlanışı Öncelikle tavuğu parçalara ayırın. Bir tencerede çok fazla pişirmeden haşlayın. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Bir fırın kabına önce pirinci yayın. Üzerine haşlanmış tavukları ilave edin. Kalan tavuk suyuna tuz ve karabiber katıp, pirinçli karışımın üzerine döküp, 200 dereceli fırında suyunu çekene ve …

Devamını oku »
Deneme bonusu