Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 183)

Tarifler

Tel Kadayıf

Tel Kadayıf Malzemeler: > 250 gram tel kadayıf > 1 su bardağı ceviz içi Şerbeti İçin: > 4 su bardağı toz şeker > 4 su bardağı su > 4 damla limon suyu Bulamaç İçin: > 1 çay bardağı süt > 2 adet yumurta > Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı: Şerbeti için; Şekerle suyu tencereye alın. Karıştırın ve orta ateşte yoğun …

Devamını oku »

Cağ Kebabı

Cağ Kebabı Malzemeler: > 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) > 4 adet domates > 6-7 adet yeşil biber > Lavaş ekmeği Terbiyesi İçin: > 1 adet soğan > 100 gram yoğurt > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Terbiyesi için; Yoğurdu, tuzu, karabiberi, yemeklik doğranmış soğanı bir kapta karıştırın. Kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar …

Devamını oku »

Şalgam Dolması yapılışı

Şalgam Dolması Malzemeler: > 100 gram dana kıyma > 1 adet kuru soğan > 1 çay bardağı köftelik bulgur > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 4 adet şalgam > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı domates salçası > Birkaç adet sivri biber > 2 adet küçük boy domates > Biraz reyhan Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Ekşili Dolma

Ekşili Dolma Malzemeler: > 200 gram dana kıyma > 2 adet soğan > 1 su bardağı ince bulgur > Tuz, karabiber > İkişer dal nane, maydanoz > 1 yaprak erik veya kızılcık pestili (Avuç içi büyüklüğü kadar) > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı salça > Yarım çay bardağı su >Taze veya salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Pestili sıcak …

Devamını oku »

Kesme Aşı Çorbası

Kesme Aşı Çorbası Malzemeler: > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 adet soğan > 150 gram kıyma > 1,5 çorba kaşığı domates salçası > 2 su bardağı et suyu > 4 su bardağı su > 1 çay bardağı yeşil mercimek > Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber > 1 tatlı kaşığı tarhun otu Hamuru İçin: > 1 su bardağı un …

Devamını oku »

Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli Malzemeler: > 1 kilo parmak patlıcan > 7 su bardağı toz şeker > 3,5 su bardağı su > 1 adet limonun suyu > 7-8 adet karanfil tanesi > 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp hemen soğuk suya atın. Daha sonra suyunu süzüp tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su …

Devamını oku »

Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı

Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı Malzemeler: > 1 kilo istiridye mantarı >1 küçük kase küçük doğranmış renkli biber > Birkaç adet taze rezene dalı > Birkaç dal dereotu > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: İstiridye mantarları yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Üzerlerine küçük küçük doğranmış biberleri, yeşillikleri …

Devamını oku »

Bulgurlu Sebze Yemeği

Bulgurlu Sebze Yemeği Malzemeler: > 2 adet soğan > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet havuç > 1 demet ıspanak > 4-5 yaprak pazı > 1 demet semizotu > Tuz, karabiber > 1 su bardağı su > 1 kahve fincanı bulgur Hazırlanışı: 3 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp ay şeklinde doğranmış soğanları arada bir birkaç tatlı kaşığı su ekleyerek …

Devamını oku »

Lorlu Kurabiye

Lorlu Kurabiye Malzemeler: > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 250 gram lor peyniri (süt loru veya tuzsuz lor) > 1 su bardağı toz şeker > 2 adet yumurta > 1 tatlı kaşığı limon suyu > 1 çay kaşığı karbonat (tepeleme) > 2 su bardağı un (silme) Hazırlanışı: Karbonatı limon suyunda eritin. Zeytinyağını, loru, şekeri, limonlu karbonatı ve yumurtaları hamur yoğurma …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası

Süzme Yoğurtlu Buğday Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı haşlanmış buğday > 1 kase süzme yoğurt > 50 gram krema > 50 gram iri çekilmiş ceviz içi > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yoğurdu, kremayı ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Haşlanmış buğdayla yoğurtlu karışımı ve iri çekilmiş ceviz içini karıştırın. Top halinde servis …

Devamını oku »
Deneme bonusu