Ana Sayfa » Tarifler » Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma

patlican

Patlıcan Oturtma

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

2 adet orta boy patlıcan

300 gram levrek balığı

50 gram ayıklanmış fener balığı

1 adet al biber

Yarım kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

3 diş sarımsak

Sosu İçin:

Yarım çay bardağı krema

1 çorba kaşığı soya sosu

1 tutam kaşar peyniri rendesi

 

Hazırlanışı

Patlıcanları 4 parça halinde kesin. İçlerini oyarak kızgın yağda kızartın. Diğer malzemeleri bir tavada 10-15 dakika süreyle soteleyin. Hazır olan harcı patlıcanların içine doldurun. Servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Tabakları 180 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika süre ile bekletip, sıcak şekilde servise sunun.

Sos için; Krema ve soya sosunu kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir