Etli ve Cevizli Güveç Malzemeler: 200 gram ceviz 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 kilo kuşbaşı et (dana veya kuzu) 1 diş sarımsak 2 adet kapya biber 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı domates suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 250 gram kültür mantarı 2-3 dal maydanoz Etli ve Cevizli Güveç Hazırlanışı: Sarımsakları dilimleyin. …
Devamını oku »Tarifler
Safranlı Kek
Safranlı Kek Malzemeler: 1 tatlı kaşığı safran Yarım su bardağı ılık süt 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Bir buçuk su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Safranlı Kek Hazırlanışı: Safranı ılık süte karıştırıp kenara alın. Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurtayı çırpın. Safranlı süt ve sıvı yağ ilave …
Devamını oku »Çıtır Levrek
Çıtır Levrek Malzemeler: 1 adet levrek fileto 100 gram iç fındık 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım portakal Knorr pane harcı Kuzu Kulağı Püresi İçin: 150 gram kuzu kulağı 20 gram tereyağı 50 ml. krema 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yeterli miktarda muskat Çıtır Levrek Kuzu Kulağı Püresi için; Tereyağında ince ince doğradığınız arpacık soğanları ve sarımsağı renk alana kadar …
Devamını oku »Tavuk Burito Pico de Gall
Tavuk Burito Pico de Gall Malzemeler: 50 gram kırmızı dolmalık biber 50 gram sarı dolmalık biber 25 gram mısır 10 gram kırmızı soğan 50 gram tavuk eti 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik) 10 ml. zeytinyağı 30 gram süzme yoğurt Tuz Tavuk Burito Pico de Gall Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote edin. …
Devamını oku »Bahçede Burger
Bahçede Burger Malzemeler: > 2 adet küçük boy hamburger ekmeği > 300 gram köftelik kıyma > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz > Tuz, kimyon Patates Kızartması İçin: > 2 adet orta boy patates > Tuz, bir tutam kimyon > 1 çay kaşığı kıyılmış dereotu > 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Servis İçin: > Dilimlenmiş …
Devamını oku »Makaron
Makaron Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı (oda ısısında) 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağı toz badem (0 numara) 1 su bardağı pudra şeker (nişastasız) Gıda boyası 1 damla gül aroması (yemeklik) 3 adet damla sakızı 1 çorba kaşığı toz şeker 150 ml. krema 160 gram beyaz çikolata Çilekli Krema: 1 kase taze çilek 1 50 …
Devamını oku »Sosis
Sosis Malzemeler: > 4 adet uzun sosis > 1 adet rendelenmiş domates > 1 çay kaşığı ketçap > 1 kahve fincanı su > 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Sosis Hazırlanışı: Rendelenmiş domatesi, ketçabı, suyu ve maydanozu sosisi haşlayacağınız tencerenin içine alın. Sosu kaynamaya bırakın. Sosislerin üzerine, verev olacak şekilde bıçak yardımı ile çizikler atın. Kaynayan sosun içine bırakın. Çok kısık ateşte, sosisler …
Devamını oku »Tortilla Pizza
Tortilla Pizza Malzemeler: > 1 adet tortilla ekmeği > 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri > 2 adet dilimlenmiş mantar > 1 adet közlenmiş biber > 1 dal taze fesleğen > Taze çekilmiş karabiber > 1 çorba kaşığı biber sos Biber Sos İçin: > 2 adet közlenmiş biber > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber, kırmızı toz biber > 1 dal …
Devamını oku »Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma
Baklava Yufkasında Karamel Soslu Karamelize Elma Malzemeler: > 12 yaprak baklava yufkası > 30 gram tereyağı (erimiş) > 220 gram pastacı kreması > 25 gram bitter çikolata > 25 gram fındık > 1 kilo kırmızı elma > 60 gram tereyağı (oda ısısında beklemiş) > 80 gram toz şeker > 40 ml. krema > 100 gram karamel sos Baklava Yufkasında Karamel Soslu …
Devamını oku »Enginarlı Bulgur Pilavı
Enginarlı Bulgur Pilavı Hazırlanışı : 1 adet orta boy soğanı yemeklik doğradım ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar kavurdum. Bebek havuçlarını dilimledim ve tencereye ekleyerek kavurmaya devam ettim. 2 küçük boy enginarı da küp küp kesip ekledim. Biraz daha karıştırdıktan sonra tencereme 1, 5 su bardağı sıcak su ekledim. Enginarlar biraz yumuşayınca yarım su bardağından biraz fazla yemeklik bulguru …
Devamını oku »