Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler 5 adet temizlenmiş enginar 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yarım demet dereotu 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 küçük kutu konserve mısır Sosu İçin: 2 çorba kaşığı hardal 1 adet limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Enginarları bir tencereye aktarın ve limon …
Devamını oku »Tarifler
Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar, temizlenmiş 1 çay bardağı zeytinyağı 10-12 adet arpacık soğan 2 adet orta boy taze kırmızı patates 1 limonun suyu Tuz Hazırlanışı: Enginarları pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve kabuğuyla birlikte iri …
Devamını oku »Bardakta Tiramisu
Hazırlayan: İnci BAK – Prodüksiyon: Nezrin BAKIR Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: Krema Malzemeleri: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1 adet yumurtanın sarısı 4 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 200 gram labne peyniri Islatmak İçin: 1 çorba kaşığı granül kahve 1 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı ılık su 15-16 adet kedidili bisküvi Üzeri …
Devamını oku »Cevizli Yaprak Sarma
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 büyük kase asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 demet taze soğan 2 diş sarımsak Birkaç dal maydanoz Birkaç dal taze nane Birkaç dal taze reyhan Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı nar ekşisi 1 kahve fincanı …
Devamını oku »Şiş Börek (Mantı Çorbası)
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kemikli et 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 adet yumurta 1 su bardağı nohut 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane 1 tutam haspir otu Hazırlanışı: Nohudu bir …
Devamını oku »Enginarlı Safranlı Pilav
Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 adet soğan 1 tutam safran 1 tutam şeker Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağ Hazırlanışı: Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yemek Stilisti: İnci BAK (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: Bisküvili Karışımı İçin: 2 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı süt 1 çay kaşığı tarçın Peynirli Karışım İçin: 2 paket labne peniri 100 gram krem peynir 3 adet yumurta 1 kahve fincanı toz şeker 1 kahve fincanı krema 1 adet limonun …
Devamını oku »Hurmalı Kuru Fasulye
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı kuru fasulye 6-7 adet hurma 1 adet soğan 1 adet büyük boy domates 2-3 adet çarliston biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol …
Devamını oku »Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)
Tarif: Doğa ÇİTÇİ 5 Kişilik Malzemeler: Gül suyu ve gül aroması 1 kilogram süt 50 gram pirinç 30 gram nişasta mısır Zerde İçin: 1 kilogram su 50 gram pirinç 350 gram şeker Haspir suyu Zerdeçal Çiçek suyu Hazırlanışı: Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından kaynayan süte ilave edin. Pirinç pişince …
Devamını oku »Ramazan Pidesi
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL (1 Adet) Malzemeler: Hamuru İçin: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 4 yaprak kurutulmuş domates Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı Çörek otu …
Devamını oku »