Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 18)

Tarifler

Fırında Palamut

(4 Kişilik) Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK  Malzemeler: 2 adet palamut (Fileto halinde) 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sosu İçin: 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı hardal 2 dal taze soğan 7-8 dal dereotu 1 çorba kaşığı kapari 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyup ince ince dilimleyin …

Devamını oku »

Peynirli Poğaça

Yapım: Özgür BAKIR  (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç  Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak un …

Devamını oku »

Pirinçli Etli Börek

Malzemeler: Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kadar tuz İç Malzemesi: 350 gram yağsız kıyma 1 baş kuru soğan 1 kahve fincanı USA Calrose Pirinç 1 yemek kaşığı margarin Tuz, karabiber Üzeri İçin: Yumurta sarısı ve çörek otu Hazırlanışı: Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip …

Devamını oku »

Pirinçli Havuçlu Çorba

Malzemeler: 2 orta boy havuç 1 su bardağı USA Rice Calrose Pirinci Karabiber, tuz ½ su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı 2/3 su bardağı et suyu 1 bardak su Hazırlanışı: Tencerede yağı erittikten sonra 3 bardak et suyu ve 1 bardak suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca da pirinci ve rendelediğiniz havucu tuz ile birlikte ilave …

Devamını oku »

Kıyma Soslu Usa Calrose Pirinçli Pilav

Malzemeler: 2 çay bardağı bardak et suyu veya tavuk suyu 2 su bardağı USA Calrose Pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Sosu İçin: 250 dana kıyma 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye 50 gram taze kaşar peyniri Hazırlanışı: Sade pilav hazırlayın. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve …

Devamını oku »

Kuru Üzümlü ve Fındıklı Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK 8 Dilim İçin Malzemeler: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya Yarım çay bardağı kuru üzüm Yarım çay bardağı çekilmiş fındık içi Hazırlanışı: Yumurtaları ve …

Devamını oku »

Şekerpare

Lezzetli ve Pratik Şekerpare Tarifi Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan şekerpare, pratik şekilde hazırlayabileceğiniz eşsiz bir tatlı çeşididir. Davetler, çay saatleri ve bayramlarda tercih edebileceğiniz şekerpareyi günlük hayatınızın her anında deneyimleyebilirsiniz. Peki, şekerparenin iyisi nasıl yapılır? Bugün size bunun sırrını vereceğiz. Lezzeti ile dikkat çeken pratik şekerpare tarifini deneyerek sevdiklerinizle de paylaşabileceğiniz tatlılar ortaya çıkarabileceksiniz. Şekerpare hazırlamak için …

Devamını oku »

Yaş Tarhana Çorbası

Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1-2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı yaş tarhana Su Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. Ateşi kısıp sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Ev Yapımı Muzlu Ve Kakaolu Sandviç

Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Malzemeler: 1 avokado, olgun 1 muz, olgun ve yumuşak 1 yemek kaşığı fındık tozu 2 yemek kaşığı kakao 2 tatlı kaşığı bal 5-6 küçük dilim taze ekmek Yanına: Patates salatası Hazırlanışı: Avokadolu ortadan ikiye kesip, kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkartın. Muzu küçük parçalara bölün. Avokadoyu, muzları, fındık tozunu ve kakaoyu mutfak robotunda iyice karıştırın. Tadını …

Devamını oku »

Şeftalili Puding

Malzemeler: 1/2 litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşıı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşıı tuzsuz tereyaı 1 tatlı kaşıı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 2 adet şeftali Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli …

Devamını oku »