Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bal Kabaklı ve Tavuklu Fırın Yemeği

Bal Kabaklı ve Tavuklu Fırın Yemeği

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

2 adet soğan

2-3 dilim bal kabağı (400-500 gram kadar)

800-800 gram tavuk eti (tercihen kalça tarafından)

1 adet orta boy brokoli (500 gram kadar)

1 adet yeşil limon

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Soğanı halka halka doğrayıp yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine küp küp doğranmış bal kabağını, aynı şekilde doğranmış tavuk etlerini, brokolileri yerleştirin. İnce dilimlenmiş yeşil limonu, sarımsakları da ekleyin.

Sosu için; Salçaları su ile birlikte karıştırın. Karışımı tüm malzemenin üzerine dökün. 190 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin.

#balkabaklıvetavuklufırınyemeği #tavuklufırınyemeği #balkabaklıfırınyemeği #fırınyemekleri #fırınlezzetleri #balkabağı #tavuk #food #yummy #dessert

 

 

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.