Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 tutam tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 demet ıspanak

2 su bardağı un (tepeleme)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı kıyılmış Antepfıstığı

1 çay bardağı file fındık (üzeri için)

Hazırlanışı:

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra sıcak suda birkaç dakika haşlayın. Süzüp ince kıyın. Yumurtalar ve şekeri bir tutam tuz ilavesi ile mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika çırpın. Daha sonra ayarı düşürüp sıvı yağ ve sütü ilave edin. Haşlanmış ıspanak yapraklarını da ekledikten sonra 1 dakika kadar karıştırın.

Birlikte elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı, ince kıyılmış yer Antepfıstığını da ilave edip bir spatula yardımı ile karıştırın.

Kek harcını yağlayıp unladığınız küçük kalıplara (arzunuza göre büyük kalıplarda da hazırlayabilirsiniz) paylaştırın. Kek hamurlarının üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Aklınızda bulunsun: Fırından çıkardığınız kekleri ızgara tel üzerinde soğumaya bırakırsanız altlarının nemli kalmasını engellemiş olursunuz.

#ıspanaklıkek #kek #ıspanak #ıspanaklıtarifler #pasta #cake #food #yummy #dessrt #çaysaati

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir