Fotoğraf Hande GÖKSAN Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet büyük boy kereviz 300 gram orta yağlı kıyma Yarım çay bardağı ince bulgur Tuz, karabiber 1 adet yumurta 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) 2 adet limon 1 adet soğan 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …
Devamını oku »Tarifler
Çikolatalı Puding
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (4 Kase İçin) Malzemeler: 1 litre süt 2 çorba kaşığı un (silme) 2 çorba kaşığı mısır nişastası (silme) 3 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket bitter çikolata (80 gram) Üzeri İçin: Nar taneleri 4 adet küçük boy beze Hazırlanışı: Sütü, …
Devamını oku »Kereviz Saplı Fırın Tavuk
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet kerevizin sap kısmı 1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği 1 adet soğan 1 adet tavuk göğüs eti 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Ekmekleri küp küp doğrayın ve önceden …
Devamını oku »Domates Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet orta boy domates Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı tarçın 3 tatlı kaşığı zeytinyağı (Domateslerin üzeri için) 1 dal taze fesleğen 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı süt …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış …
Devamını oku »Mozaik Pasta
Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: 1 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi 125 gram tereyağı 120 gram ceviz içi ¾ su bardağı toz şeker 2 paket kakao 1 paket vanilya Hazırlanışı: Tereyağını eritip şeker, kakao ve vanilya ile karıştırın. Karışımı sos tenceresine aktarıp 3 dakika kadar kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir kaba ufalanmış bisküvi ile irice doğranmış …
Devamını oku »Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti
Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Hazırlanışı: Garnitürü …
Devamını oku »Yoğurtlu Sebze Çorbası
(6 Kişilik) Malzemeler: 200 gram kemiksiz kuzu incik 1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı) 1 çorba kaşığı nişasta 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 2 dal pırasa 1 adet dolmalık sarı biber 1 küçük kase ıspanak kökü 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. …
Devamını oku »Sağlıklı diyete ceviz dopingi
Connecticut Üniversitesi Moleküler Onkoloji Merkezi tarafından yürütülen yeni bir bilimsel araştırmaya göre, sağlıklı bir diyete ceviz dahil etmek, genel sağlık durumunu iyileştirme ve kanser riskini azaltma adına olumlu bir adım olabilir. Antioxidants bilim dergisinde yayınlanan araştırma, cevizin antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklerini ve bunların kanseri önleme ve mikrobiyom ile ilgisini inceliyor. Söz konusu çalışmanın sonuçları, 25-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Avrupa …
Devamını oku »