Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 14)

Tarifler

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (2-3 Tepsi İçin) Malzemeler: 250 gram margarin 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ayran 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 200 gram süzme beyaz peynir 4-4,5 su bardağı un Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı …

Devamını oku »

Maklube

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK   (6 Kişilik) Malzemeler: 6 adet tavuk but veya kemikli et 2 su bardağı pirinç Sıcak et suyu 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 2 adet orta boy patlıcan Kızartmak için sıvı yağ Tuz, karabiber, yenibahar, zerdeçal Hazırlanışı: Pirinci sıcak suda bekletin. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp soğanı, küçük …

Devamını oku »

Aşure

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK 8-10 Porsiyon İçin:   Malzemeler:  1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kuru bakla 1 çay bardağı kuru fasulye 1 kahve fincanı pirinç (tercihen kırık pirinç) 500 gram toz şeker Bir tutam tuz 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Süslemek İçin: Nar taneleri, doğranmış kuru meyveler, Antep fıstığı içi, file badem, fındık …

Devamını oku »

Şebit Yağlaması

Tarif/Yapım: Ayfer Yavi Malzemeler: Hamuru İçin: ½ paket kuru maya 4 çay bardağı süt 2 çay bardağı su Aldığı kadar un Tuz İçi İçin: 500 gram kıyma 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet domates 2 adet soğan 3 adet biber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Servis İçin: …

Devamını oku »

Ispanaklı Soğuk Çorba

(4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yoğurt Yarım demet ıspanak Yarım su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı barbunya Yarım demet taze nane 1 çay kaşığı pul biber 6-8 su bardağı soğuk su Tuz Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. Kaynama bittiğinde suyunu süzüp, karıştırarak soğutun. Barbunyayı haşlayın, süzerek …

Devamını oku »

Zeytinyağı Biber Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …

Devamını oku »

Tavuklu Salata

Fotoğraf: Şevket Kızıldağ (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı 1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin 1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı mayonez Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay …

Devamını oku »

Sebzeli Etli Güveç

Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ  4 Kişilik  Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 5-6 taze patates 3 adet havuç 10-12 arpacık soğan Yarım su bardağı bezelye 4 diş sarımsak 10-12 çeri domates Salçalı Sos İçin: 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates …

Devamını oku »

Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ 4 Kişilik Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Zerdeçallı Pilav İçin: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı tuz …

Devamını oku »

Oklavadan Çekme Tatlısı

Fotoğraf: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN 8 Kişilik Malzemeler: 200 gram margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un Şerbeti İçin: 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Hazırlanışı: Yoğurt, sirke ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadarını ekleyip yoğurun. Hamurunu üzerin streç folyo ile …

Devamını oku »
Deneme bonusu