Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 15)

Tarifler

Cevizli Elma Dolması

Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke (8 Kişilik) Malzemeler: 8 adet Niğde elması 1 bardak ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 bardak toz şeker 2 bardak su Kaymak Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup, sap kısmından çay kaşığının yardımıyla iyice oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Ceviz içine tarçın ve toz şeker karıştırın. Elmaların …

Devamını oku »

Zencefilli ve Vişneli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Kişilik) Malzemeler: 150 gram tereyağı 150 gram labne peyniri 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 300 gram toz şeker 4 adet yumurta 150 gram hazır kek unu 150 gram buğday unu 1 yemek kaşığı zencefil kurusu 1 kase dondurulmuş vişne 1 avuç file badem Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, labne peynirini krem …

Devamını oku »

Çikolatalı Narlı Kurabiye

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Sevil YÜCEL Malzemeler: 125 gram tereyağı 2 çay bardağı toz şeker (180 gram) 1 yumurta Yarım yemek kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 2 yemek kaşığı kakao 3,5- 4 çay bardağı un (180-200 gram kadar) Üzeri İçin: 100 gram sütlü çikolata 100 gram beyaz çikolata 1 adet nar Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Glütensiz Brokoli Salatası

Hazırlayan: Özgür BAKIR 2 Kişilik Malzemeler: 500 gram brokoli 1 adet küçük boy kuru soğan 1 adet küçük boy pancar 1 limon 1 küçük narın taneleri 4 yaprak kurutulmuş domates 150 gram süzme yoğurt Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kapari 50 gram greçka 1 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı hardal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Bitter Çikolatalı Portakallı Kurabiye

Hazırlayan: Sevil YÜCEL Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 8 Kişilik Malzemeler: 125 gram tuzsuz tereyağı 1 yumurtanın sarısı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 2 su bardağından tepeleme un (220-230 gram kadar) 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 40-50 gram portakal şekerlemesi Üzeri İçin: 100-150 gram bitter çikolata Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini elinizle karıştırarak birbirlerine …

Devamını oku »

Lorlu Pazı Dolması

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram tatlı lor peyniri 50 gram süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı pul biber 1 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber Birkaç yaprak pazı Hazırlanışı: Pazı yapraklarını kaynar suyun içinde, yumuşayıncaya kadar bekletin. Tezgahın üzerine yayıp damarlı kısımlarını kesip yumuşak kısımlarını ayırın. İç malzemesi için tatlı lor peynirini çukur …

Devamını oku »

Mısır Unlu ve Yaban Mersinli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Küçük Kek İçin) Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı portakal suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Portakal suyunu ve yağını ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş …

Devamını oku »

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (2-3 Kişilik) Malzemeler: 5 adet tavuk baget 1 adet büyük boy kereviz 1 kutu Brüksel lahanası 5-6 dal taze kişniş 1 adet büyük boy portakal 3-4 adet taze patates 3 diş sarımsak Yarım su bardağı hardal Yarım su bardağı krema 1 kahve fincanı su Tuz Hazırlanışı: Sosu için; Hardalı, suyu ve kremayı iyice …

Devamını oku »

Harnup Pekmezli Kek

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı esmer toz şeker Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 2 su bardağı tam buğday unu 2 çorba kaşığı harnup (keçiboynuzu) pekmezi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı damla çikolata 1 çorba kaşığı kakao (tepeleme) Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını ve sütü …

Devamını oku »

Tavuklu ve Tane Hardallı Fırın Yemeği

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 parça tavuk eti (tercihen kalça bölümü) 5-6 adet taze patates 1 demet maydanoz 6-7 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 1 yemek kaşığı tane hardal 1 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı su Hazırlanışı: Maydanozu fırın tepsisine, tepsinin …

Devamını oku »