Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 13)

Tarifler

Kurutulmuş Domatesli Açma

Hazırlayan: İnci BAK Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4,5-5 su bardağı un 80 gram tereyağı veya margarin 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya 1 kahve fincanı kurutulmuş domates püresi Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez …

Devamını oku »

Kısır

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraflar: Özgür Bakır – Tarif: Gülümser Karadayı (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet nane 1 çay bardağı nar ekşisi 2 tatlı kaşığı kimyon Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın) 1,5 su bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Kestaneli Lahana Dolması

Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Özgür Bakır – Tarif: Gülümser Karadayı (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 su bardağı baldo pirinç 50 gram çam fıstığı 1 kilo soğan 1 su bardağı zeytinyağı 500 gram temizlenmiş kestane Yarım demet dereotu 5-6 dal taze nane 50 gram kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolma baharatı 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz 1 …

Devamını oku »

Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK– Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük ve uzun patates 4 tatlı kaşığı tereyağı 4 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 dal taze kekik 4 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase dilimlenmiş sucuk 8 dilim taze kaşar peyniri Hazırlanışı: Sosu için; Ketçabı, kıyılmış taze kekiği ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz …

Devamını oku »

Çikolatalı Sürpriz  

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 500 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içermeli) 1 küçük kase kuru yemiş karışımı (kuru kayısı, ceviz içi, fındık içi, kuru dut, yaban mersini, badem, kaju, kuru üzüm) 1 küçük kase file Antep fıstığı 1-2 çay kaşığı pul biber Hazırlanışı: Bitter çikolatayı bıçakla gelişigüzel doğrayıp cam ve çukur bir kaba aktarın. İçi çikolata ile dolu bu …

Devamını oku »

Portakal Aromalı Fındıklı Kurabiye  

Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 250 gram öğütülmüş fındık 150 gram çiğ greçka unu 100 gram mısır unu 50 gram şeker 1 portakal 2 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı mısır nişastası 150 gram pul çikolata Hazırlanışı: Portakalın kabuğunu rendeleyip sonrasında suyunu sıkın. Öğütülmüş fındık, kabartma tozu, greçka ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın. Mikser yardımıyla önce yumurtaların …

Devamını oku »

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Yapım: Müşerref KARTALER Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 700 gram ıspanak 1 su bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Limon Sosu İçin: 4 adet limon 125 gram tereyağı 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta Küçük bir parça …

Devamını oku »

Mantı Makarna

Fotoğraf: Ömer İNCE – Yapım: İnci BAK  (6 Kişilik) Malzemeler:  1 paket mantı makarna 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram orta yağlı kıyma 3-4 dal maydanoz 1 adet küçük boy soğan Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı tereyağı   Yoğurtlu Sosu İçin: 500 gram süzme yoğurt 2 diş sarımsak Biberli Sos İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı …

Devamını oku »

Pancar Yaprağı Kavurması

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişse azar azar …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Yapım: Müşerref KARTALER Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler : 250 gram ıspanak (1 küçük bağ) 200 gram mantar 1 adet tavuk but 1 adet orta boy soğan 1 paket krema (200 ml.) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı kadar mini midye ya da mini düdük makarna Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tavuk …

Devamını oku »