Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli ve Tahinli Ekmek

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan

Malzemeler:

2 adet hazır ekmek hamuru

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı tahin

Hazırlanışı:

Hazır ekmek hamurunu 8-10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla üç parmak genişliğinde şeritler halinde açın. İnce bir tabaka halinde önce tahini sürün, sonra da ceviz içini serpin. Rulo şeklinde sararak yuvarlak ve hafif derin bir kabın içine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp çiçek ekmek şeklinde yan yana yapıştırın. Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin.

#cevizlivetahinliekmek #cevizliekmek #tahinliekmek #ekmek #ramazan #iftar #sahur #food #yummy #yemekzevki

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir