Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 13)

Tarifler

Çeddar Peynirli Fırında Mantar

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 12 adet kültür mantarı (tercihen büyük boy olanı) 100 gram çeddar peyniri 5-6 dal kıyılmış taze nane 5-6 dal kıyılmış dereotu Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silin ve sap kısmını çıkartarak ortasında bir boşluk oluşturun. Küp şeklinde kesilmiş ceddar peynirini ve kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Mantarların ortasındaki …

Devamını oku »

Cevizli Mermer Kek

Fotoğraf: Hande Göksan (10-12 dilim için) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı bitkisel yağ ve zeytinyağı karışımı 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 3 çorba kaşığı (tepeleme) kakao 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük ve iki …

Devamını oku »

Patlıcanlı Salata

Fotoğraf: Hande Göksan (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy közlenmiş patlıcan 1 adet büyük boy domates 1 diş sarımsak Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı kapari 1-2 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz Sosu için: 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı, …

Devamını oku »

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 adet büyük boy pembe domates 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 adet havuç Tuz Hazırlanışı: Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı kimyon 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı soğuk tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 3 su bardağı sıcak su 3 dal taze soğan Tuz, taze çekilmiş karabiber …

Devamını oku »

Şeftali Püreli Dondurma     

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt   1 su bardağı pudra şekeri 1 paket krema (200 ml) 4 adet olgun ve yumuşak şeftali Hazırlanışı: Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Şeftalilerin kabuğunu soyup püre haline gelene dek ezin. Kremalı karışımı iyice çırptıktan …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Yapım: Sema TEMİZKAN –  İnci BAK   Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 1 Kavanoz İçin: Malzemeler: 500 gram taze karadut 250 gram toz şeker 1 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon suyu Servis önerisi: Pankek veya sade bisküvi Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek …

Devamını oku »

Sütlü Domates Çorbası

Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 …

Devamını oku »

Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin – 15 adet) Malzemeler: 120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 adet yumurtanın akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı kuru üzüm 2 su bardağı un Üzeri İçin: 1 adet …

Devamını oku »
Deneme bonusu