Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 14)

Tarifler

Mantı Makarna

Fotoğraf: Ömer İNCE – Yapım: İnci BAK  (6 Kişilik) Malzemeler:  1 paket mantı makarna 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram orta yağlı kıyma 3-4 dal maydanoz 1 adet küçük boy soğan Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı tereyağı   Yoğurtlu Sosu İçin: 500 gram süzme yoğurt 2 diş sarımsak Biberli Sos İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı …

Devamını oku »

Pancar Yaprağı Kavurması

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişse azar azar …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Yapım: Müşerref KARTALER Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler : 250 gram ıspanak (1 küçük bağ) 200 gram mantar 1 adet tavuk but 1 adet orta boy soğan 1 paket krema (200 ml.) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı kadar mini midye ya da mini düdük makarna Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tavuk …

Devamını oku »

Tahinli Pancar

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet pancar 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yaprak taze fesleğen 1 tatlı kaşığı toz parmesan Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze …

Devamını oku »

Pirinçli Elma Dolması

Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke (6 Kişilik)  Malzemeler: 6 adet orta boy Niğde elması 1 çay bardağı pirinç 1/2 çay bardağı kıyma 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kaşık toz şeker Tuz Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyun. Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlayarak elmaları parçalanmadan oyun. Elmalar kararmasın diye limonlu suya koyun. Ayrı bir kapta …

Devamını oku »

Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Ömer ince (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet rendelenmiş domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 litre et veya tavuk suyu 1 çay bardağı arpa şehriye 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen Tuz, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Mercimekleri ayıkladıktan sonra akan suyuna altında yıkayın. Süzüp tencereye aktarın. Üzerini …

Devamını oku »

Portakal Kremalı Portakallı Revani

Hazırlayan: Sevil YÜCEL Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 8 Kişilik Malzemeler: 3 yumurta 1 çay bardağı toz şeker (90 gram) 1 su bardağı portakal suyu (200 ml) 1 su bardağı irmik (140-145 gram) 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml) 2 su bardağı un (200 gram) 1 paket kabartma tozu Şerbet İçin: 2 su bardağı su (400 ml) …

Devamını oku »

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket burgu makarna 1 adet orta boy pancar 1 kase Brüksel lahanası 1 küçük kase ufalanmış lor 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzün. Tencereye aktarın. 2 litre kadar su ekleyip suyu kaynamaya bırakın. Su …

Devamını oku »

Cevizli Elma Dolması

Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke (8 Kişilik) Malzemeler: 8 adet Niğde elması 1 bardak ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 bardak toz şeker 2 bardak su Kaymak Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup, sap kısmından çay kaşığının yardımıyla iyice oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Ceviz içine tarçın ve toz şeker karıştırın. Elmaların …

Devamını oku »

Zencefilli ve Vişneli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Kişilik) Malzemeler: 150 gram tereyağı 150 gram labne peyniri 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 300 gram toz şeker 4 adet yumurta 150 gram hazır kek unu 150 gram buğday unu 1 yemek kaşığı zencefil kurusu 1 kase dondurulmuş vişne 1 avuç file badem Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, labne peynirini krem …

Devamını oku »