Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı Cheesecake

Çikolatalı Cheesecake

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK

(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler:

Tabanı İçin:

1 paket burçak bisküvi

1 paket pötibör bisküvi

50 gram tereyağı

2 çorba kaşığı portakal suyu

Peynirli Karışım İçin:

1 çay bardağı toz şeker

3 adet yumurta

400 gram tatlı lor (tercihen tuzsuz ve günlük)

100 gr labne peyniri (suyu iyice süzülmüş)

50 gram krem peynir (çok tuzlu olmasın)

1 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin:

Çikolata parçaları

Hazırlanışı:

Tabanı için tereyağını eritip ılıtın. Mutfak robotuna bisküvileri aktarın. Üzerine tereyağını ve portakal suyunu dökün. Püre haline gelene dek ezin. Karışımı yuvarlak kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzluğa aktarın, 15 dakika kadar bekletin.

Peynirli karışım için yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Peynirleri, kakaoyu ve nişastayı ekleyin.  Orta devirde birkaç dakika çırpın. Karışımı kelepçeli kalıbın içine dökün. Üzerine çikolata parçalarını (tercihen ince ve yuvarlak) hafifçe batırın.  Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırının kapağını açmadan fırının içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına aktarın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

#çikolatalıcheesecake 3cheesecake #çikolata #çikolatalıtarifler #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir