Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kemikli et 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 adet yumurta 1 su bardağı nohut 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane 1 tutam haspir otu Hazırlanışı: Nohudu bir …
Devamını oku »Tarifler
Enginarlı Safranlı Pilav
Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 adet soğan 1 tutam safran 1 tutam şeker Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağ Hazırlanışı: Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye …
Devamını oku »Limonlu Cheesecake
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yemek Stilisti: İnci BAK (10-12 Dilim İçin) Malzemeler: Bisküvili Karışımı İçin: 2 paket burçak bisküvi 1 paket pötibör bisküvi 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı süt 1 çay kaşığı tarçın Peynirli Karışım İçin: 2 paket labne peniri 100 gram krem peynir 3 adet yumurta 1 kahve fincanı toz şeker 1 kahve fincanı krema 1 adet limonun …
Devamını oku »Hurmalı Kuru Fasulye
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı kuru fasulye 6-7 adet hurma 1 adet soğan 1 adet büyük boy domates 2-3 adet çarliston biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol …
Devamını oku »Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)
Tarif: Doğa ÇİTÇİ 5 Kişilik Malzemeler: Gül suyu ve gül aroması 1 kilogram süt 50 gram pirinç 30 gram nişasta mısır Zerde İçin: 1 kilogram su 50 gram pirinç 350 gram şeker Haspir suyu Zerdeçal Çiçek suyu Hazırlanışı: Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından kaynayan süte ilave edin. Pirinç pişince …
Devamını oku »Ramazan Pidesi
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL (1 Adet) Malzemeler: Hamuru İçin: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 4 yaprak kurutulmuş domates Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı Çörek otu …
Devamını oku »Simit Üstü
Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Büyük Boy Simit İçin) Malzemeler: 1 adet büyük boy simit 50 gram taze kaşar peyniri 50 gram beyaz peynir (tercihen sert) 1-2 adet sivribiber 5-6 dal dereotu 3-4 yaprak kurutulmuş domates (tercihen yarı kurutulmuş) Kimyon Hazırlanışı: Simidi enine ikiye kesin. Üzeri için beyaz peyniri rendeleyin. Küçük küçük doğranmış biberleri, zar şeklinde doğranmış kuru …
Devamını oku »Kurutulmuş Domatesli Mantar Dolma
Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 kutu kültür mantarı 50-80 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan) 3-4 dal dereotu 5-6 dal fesleğen 1 çay kaşığı kimyon 4-5 yaprak kurutulmuş domates Hazırlanışı: Kültür mantarlarının sap kısımlarını çıkartın. Nemli bir bezle mantarları zedelemeden silin. Peyniri rendeleyin. Kıyılmış yeşillikleri, küçük küçük doğranmış kurutulmuş domatesi ve kimyonu ilave ederek tatlandırın. …
Devamını oku »Kestaneli Lahana Dolması
Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Özgür Bakır (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 su bardağı baldo pirinç 50 gram çam fıstığı 1 kilo soğan 1 su bardağı zeytinyağı 500 gram temizlenmiş kestane Yarım demet dereotu 5-6 dal taze nane 50 gram kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolma baharatı 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz 1 çorba kaşığı toz şeker …
Devamını oku »Erişteli ve Yeşil Mercimekli Çorba
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yarma mısır 1 kahve fincanı yeşil mercimek 2 yemek kaşığı sıvı yağ 7 su bardağı su 1 su bardağı krema 1 küçük kase ev yapımı erişte Tuz, karabiber Hazırlanışı: Yarma mısır ile yeşil mercimeği tencereye aktarın. Üzerine suyunu ilave edin. Mısırlar yumuşayana başlayınca erişteleri ekleyin. 10 dakika …
Devamını oku »