Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (2 Kişilik) Malzemeler: 2 parça somon balığı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tarhana (toz halinde) 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı krema 1 su bardağı haşlanmış ıspanak 100 gram rokfor peyniri (arzuya göre) 1 tutam zencefil 1 tutam muskat Hazırlanışı: Tereyağını orta boy …
Devamını oku »Tarifler
Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı
Yapım ve Fotoğraf: Özgür BAKIR (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 4 -5 adet hurma (çok olgunlaşmış olanları) 1 çay bardağı fasulye 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı badem 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuru uzum 7-8 adet kuru kayısı 1 çay bardağı kuş üzümü 1 su bardağı nar taneleri 1 adet mandalina Hazırlanışı: …
Devamını oku »Ispanaklı Kısır
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 demet taze soğan 7-8 adet ıspanak yaprağı 4-5 dal taze nane 4-5 diş sarımsak Yarım su bardağı sıvı yağ 2 adet limon 2 çorba …
Devamını oku »Nar Reçeli Dolgulu Muffin
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Sevil YÜCEL 4 Kişilik Malzemeler: Nar Reçeli İçin: 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ayıklanmış nar Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 adet karanfil Muffin İçin: 2 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağından biraz az süt (80-90 ml kadar) 1 çay …
Devamını oku »İftar Yemeği Önerileri
Ramazan ayı bereketin, paylaşmanın ve dua etmenin önem kazandığı özel bir aydır. Bu ayda hazırlanan iftar sofraları daima misafirlere ve farklı lezzetlere gebedir. Çünkü Ramazan ayı sofraları eşsiz bir paylaşım kültürünü yansıtır. Bu ayı olması gerektiği gibi geçirmek isteyenler Ramazan sofrasına birkaç lezzet dahil edebilir. İftar yemekleri geldiğinde akla hem ufak başlangıçlar hem de besleyici yemekler gelir. Birbirinden özel lezzetleri …
Devamını oku »Hardallı ve Portakallı Fırında Baget
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN 2-3 Kişilik Malzemeler: 5 adet tavuk baget 1 adet büyük boy kereviz 1 kutu Brüksel lahanası 5-6 dal taze kişniş 1 adet büyük boy portakal 3-4 adet taze patates 3 diş sarımsak Yarım su bardağı hardal Yarım su bardağı krema 1 kahve fincanı su Tuz Hazırlanışı: Sosu için; Hardalı, suyu ve kremayı iyice karıştırın. …
Devamını oku »Ispanaklı Kek
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 demet ıspanak 2 su bardağı un (tepeleme) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kıyılmış Antepfıstığı 1 çay bardağı file fındık (üzeri …
Devamını oku »Pancar Suyunda Sebzeli Makarna
Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket burgu makarna 1 adet orta boy pancar 1 kase Brüksel lahanası 1 küçük kase ufalanmış lor 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzün. Tencereye aktarın. 2 litre kadar su ekleyip suyu kaynamaya …
Devamını oku »Portakallı Kurabiye
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (10 Adet Kurabiye İçin) Malzemeler: 3,5 su bardağı un 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı krema veya yoğurt (oda sıcaklığında) 1 kahve fincanı portakal suyu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 125 gram tereyağı (oda ısısında …
Devamını oku »Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası
Hazırlayan: Şef Rafet İNCE- Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 parça tavuk göğüs eti 1 çay bardağı buğday 2 litre su 1 adet havuç 3- 4 yaprak pazı 4-5 adet mantar 1 su bardağı yoğurt Tuz, karabiber 1 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı un Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber …
Devamını oku »