Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sarı Kirazlı Dana Kavurma

Sarı Kirazlı Dana Kavurma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL

4 Kişilik

Malzemeler:

500 gram dana eti, kuşbaşı doğranmış

1 yemek kaşığı tereyağı

2 havuç

1 soğan, çok ince kıyılmış

200 gram sarı kiraz, çekirdekleri çıkartılmış

4-5 dal maydanoz, iri doğranmış

Hazırlanışı:

Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca etlerle birlikte soğanı ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. İri doğranmış havucu, çekirdeklerini çıkarttığınız sarı üzümleri ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Arada bir karıştırarak suyunu çekene dek pişirin. En son tereyağını ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın.

#sarıkirazlıdanakavurma #danakavurma #kavurma #etliyemekler #etlitarifler #kurbanbayramıyemekelri #bayram #food #yummy #dessert

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir