Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kalburabastı

Kalburabastı

Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN

6 Kişilik

Malzemeler:

2 su bardağı eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

1 paket karbona

Un

İç Harcı İçin:

350 gram iri kırılmış ceviz

2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereyi alıp önce hızlı, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Hamuru yoğurmak için oda ısısında yumuşattığınız margarin, süt, karbonat ve orta sertlikte ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar da un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük birer mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamur parçalarını elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp içine cevizli harçtan paylaştırın. Oval şeklinde kapatıp kat yerinin olmadığı yani bir kevgir üzerine hafifçe bastırıp üzerine şeklinin çıkmasını sağlayın. İçine margarin sürülmüş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekene kadar bekletip servis edin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir