Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları (6 Kişilik) Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları İçin Malzemeler: 12-15 adet mini kapya biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 50 gram tatlı lor peyniri 30 gram tulum peyniri 1 tatlı kaşığı susam Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları Hazırlanışı: Kapya biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında iyice közleyin. Fırından alın, her birinin ortasından keserek cepler …
Devamını oku »Meze Tarifleri
Arnavut Biberinde Mücver
Arnavut Biberinde Mücver (4 Kişilik) Arnavut Biberinde Mücver İçin Malzemeler: 8-10 adet 2 renk Arnavut biberi 1 adet yeşil kabak 1 adet havuç Çeyrek demet dereotu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta Yeterli miktarda un 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Arnavut Biberinde Mücver Hazırlanışı: Kabak, havuç, dereotu, kabartma tozu, yumurta, un ve …
Devamını oku »Cevizli Biber Ezmesi Tarifi
Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Cevizli Biber Ezmesi Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Cevizli Biber Ezmesi (4 Kişilik) Cevizli Biber Ezmesi Malzemeler: 15 adet kurutulmuş kırmızı biber 300 gram ceviz içi 2 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı ay çiçeği yağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı …
Devamını oku »Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri
Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri (4 Kişilik) Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Malzemeler: 6-7 adet kapya biber 2 adet çarliston biber 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 kase lor peyniri Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine dizin. Fırında közleyin. Kabuklarını temizleyip iri şeritler halinde doğrayın. Kavanozun içine yerleştirip …
Devamını oku »Zerdeçallı Çerkez Tavuğu
Zerdeçallı Çerkez Tavuğu (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler: 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 diş karanfil 4-5 dal maydanoz Tarator Sos İçin: 4 dilim bayat ekmek içi 3 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Sucuklu Humus
Sucuklu Humus (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 35 Dakika Malzemeler: 1,5 bardak nohut Yarım bardak tahin Yarım bardak zeytinyağı Yarım halka sucuk 4-5 diş sarımsak 3 çay kaşığı kırmızı biber 3 adet limon Sucukları pişirmek için 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Sucuklu Humus Hazırlanışı Nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp ve kabuklarını alın. Nohudu ister robottan çekin ister havanda dövün. …
Devamını oku »Mavi Haşhaşlı Panço
Mavi Haşhaşlı Panço (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 20 Dakika Malzemeler: 1 adet patates 1 adet havuç 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak Tuz Kızartma yapmak için sıvı yağ Mavi Haşhaşlı Panço Hazırlanışı: İlk olarak patates ve havucu yıkayıp soyun. Soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. …
Devamını oku »Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma
Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma (4 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 15 Dakika Malzemeler: 1 kase kuru domates ( 100 gram ) 1 kase ceviz içi ( 100 gram) Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Dolmalık Fıstıklı ve Cevizli Kuru Domates Kavurma Hazırlanışı Kuru domatesleri akan suyun altında güzelce …
Devamını oku »Beyaz Peynirli Haydari Tarifi
Beyaz Peynirli Haydari (4 – 6 Kişilik) Hazırlanma Süresi : 10 Dakika Malzemeler : 500 gram süzme yoğurt 200 gram tam yağlı beyaz peynir 3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz, kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri İçin : Çeri domates Taze soğan Beyaz Peynirli Haydari Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, …
Devamını oku »