Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 11)

Hamur İşi Tarifleri

Portakallı Kek

Portakallı Kek Tarifi Portakallı Kek İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy yumurta 1 çay bardağı ceviz yağı 1 çay bardağı su 1 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi 1 adet portakal (dilimlemek için) Portakallı Kek Hazırlanışı: Yumurtalar ile pudra …

Devamını oku »

Ispanaklı Mini Poğaça

Ispanaklı Mini Poğaça Tarifi Ispanaklı Mini Poğaça İçin Malzemeler: 1 kilo un 400 gram margarin 200 gram tereyağı 20 gram kaşar 15 gram tuz 125 gram kabartma tozu 100 gram ıspanak İçi İçin: 200 gram ıspanak Tuz Çörek otu Ispanaklı Mini Poğaça Hazırlanışı: Ispanakları küçük küçük doğrayıp haşlayın. Kaşarı rendeleyin. Unu havuz şeklinde açın içerisine tüm malzemeleri ekleyip, yoğurun. Hamurdan ufak bezeler oluşturun. Ispanakları doğrayın, haşlayın, tuz ekleyip karıştırın. Hamur …

Devamını oku »

Çiçek Poğaça

Çiçek Poğaça Tarifi Çiçek Poğaça İçin Malzemeler: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine ) 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 7 su bardağı un (yaklaşık) İçi İçin: Haşlanmış patates Tereyağı Tuz Beyaz Peynir Üzeri İçin: Top mozaralle Dilim zeytin Çiçek Poğaça Hazırlanışı: Ilık …

Devamını oku »

Tahinli Rulo Sarma

Tahinli Rulo Sarma Tarifi Tahinli Rulo Sarma İçin Malzemeler: Baklava yufkası 500 gram tahin 100 gram şeker 100 gram kırık ceviz Üzerine Sürmek İçin: Yumurta beyazı Kavrulmuş susam Tahinli Rulo Sarma Hazırlanışı: Yufkayı tezgaha serin. İçi için; Tahin, şeker ve kırık cevizi bir kapta karıştırın. Yufkanın üzerine hazırladığınız tahinli harcı yayın. Rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımıyla arzu ettiğiniz büyükte kesin. Üzerine yumurta sürün ve kavrulmuş susam serpin. 150 dereceye ayarlı fırında 20 …

Devamını oku »

Elmalı ve Cevizli Krep

Elmalı ve Cevizli Krep Tarifi Elmalı ve Cevizli Krep İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 1 adet yumurta Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Elmalı Karışım İçin: 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı toz şeker Yarım avuç ceviz içi 1 tatlı kaşığı tereyağı Elmalı ve Cevizli Krep Hazırlanışı: Krep …

Devamını oku »

Mısır Unlu Krep

Mısır Unlu Krep Tarifi Mısır Unlu Krep İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı mısır unu (tercihen ince çekilmiş) 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 tutam tuz 2 adet yumurta 1 paket vanilya 2 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Arası İçin: Labne peyniri, bal, ceviz içi Mısır Unlu Krep Hazırlanışı: Krep için; …

Devamını oku »

Sade Krep

Sade Krep Tarifi Sade Krep İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Sade Krep Hazırlanışı: Krep için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krem hamurundan çok ince …

Devamını oku »

Baharlı Ekmek

Baharlı Ekmek Tarifi Baharlı Ekmek İçin Malzemeler: 12 dilim ekmek 1 çay bardağı sıvı yağ Sosu İçin: 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 çay bardağı mısır unu Yarım demet taze soğan Yarım domates 2 adet sivri biber 3 çorba kaşığı maydanoz Yarımşar çay kaşığı zencefil, zerdeçal, köri, kişniş, kimyon, pul biber Tuz, karabiber Baharlı Ekmek Hazırlanışı: Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın. Kıyılmış malzemelerle, …

Devamını oku »

Kokoreçli Börek

Kokoreçli Börek Tarifi Kokoreçli Börek İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un 100 gram tereyağı 100 ml. ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İçi İçin: 200 gram kuzu kokoreç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tatlı kırımızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon İsteğe göre pul biber Yeteri miktarda tuz Üzeri için: 1 çorba …

Devamını oku »

Kremalı Pırasalı Börek

Kremalı Pırasalı Börek Tarifi Kremalı Pırasalı Börek İçin Malzemeler: 8 yaprak milföy hamuru (kare) Yarım kilo pırasa 1 adet havuç 5 kaşık sıvı yağ 1 çay bardağı krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber 1 çorba kaşığı tuz Kremalı Pırasalı Börek Hazırlanışı: Pırasa ve havucu ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun. İndirmeye yakın krema, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Bir kenarda 15-20 dakika ılınması için bekletin. Kare milföy hamurunun ortasına …

Devamını oku »