Baget Ekmek

Baget Ekmek
Puan ver

film_0032 Baget Ekmek Tarifi

 Baget Ekmek için Malzemeler:

Ön maya için:

1,5 su bardağı un

1 su bardağı oda sıcaklığında su

Çeyrek tatlı kaşığı kuru maya

Ekmek için:

4 su bardağı ekmek un

1, ¼ tatlı kaşığı kuru maya

Ön maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı oda sıcaklığında su

 Baget Ekmek Hazırlanışı:

Ön maya için, unu ve kuru mayayı karıştırın. Suyu ilave edip 5 dakika çırpın. Pütürsüz, akışkan kıvamlı bir hamur olmalı. Kabın üzerini strech filmle kapatıp ılık bir ortamda en az 4 saat mayalandırın.

Ekmek için kuru malzemeleri geniş bir kapta harmanlayın. Suyu ve ön mayayı ekleyip hamuru bir araya getirin. Sonra tezgaha alıp 10 dakika yoğurun. Tezgahın bir bölümünü yağlayıp hamuru üzerine yerleştirin. Onun üzerine de hamuru karıştırdığınız kabı ters çevirip kapatın. Bu şekilde 15 dakika daha mayalandırın.

Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 3 eşit parçaya ayırın. Parçanın birini uzatın, uzayan tarafları ortaya katlayın. Sonra hamuru çevirin, diğer tarafına da aynı işlemi uygulayın, bir nevi zarf gibi kapatmış olacaksınız hamuru. Diğer 2 hamur parçasına da aynı işlemleri uygulayın.

Hamur parçalarını uzatın ve üzerine elinizle bastırın hafif yassılaşsın. Cetvel gibi uzun bir hamur parçanız olacak. Uzun kenarın birini rulo gibi içe katlayın. Diğer uzun kenarı bunun üzerine örtün ve birleşme noktasına bastırın. Merdane gibi uzun bir hamur parçanız olacak. Avuçlarınız arasında yuvarlayıp her tarafının aynı çapta olmasını sağlayın. 30-35 cm uzunluğunda olmalı, değilse uzun kenarlardan çekiştirin.

3 ruloyu pişirme kağıdına aralıklarla dizin, üzerlerini nemli bir bezle örtün. 1 saat ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin.

Fırını ve kullanacağınız tepsileri 250 derecede ısıtın. Mayalanan ekmek somunlarının üzerine çok keskin bir bıçakla, tek harekette 3 uzun verev çizgi atın. Fırındaki tepsiyi çıkarıp somunları pişirme kağıdıyla birlikte tepsiye kaydırın. İlk 5 dakika içinde fırını azıcık açarak, içerde ısı kaybına sebep olmadan 5 kez su püskürtün. Ekmekler, yaklaşık 20 dakika sonra üzerleri kızarmış ve pişmiş olacaktır.

#bagetekmek #BagetEkmekHazırlanışı #BagetEkmekTarifi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir