Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Elmalı ve Cevizli Krep

by Yemek Zevki Editör
10 Mart 2016
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Elmalı ve Cevizli Krep
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmali-cevizli-krep

Elmalı ve Cevizli Krep Tarifi

Elmalı ve Cevizli Krep İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
1 adet yumurta
Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
Elmalı Karışım İçin:
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım avuç ceviz içi
1 tatlı kaşığı tereyağı

Elmalı ve Cevizli Krep Hazırlanışı:
Krep için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava
ısınınca yarım kahve fincanı kadar krem hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün. Üzeri göz göz olunca
diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krepi kağıt iki havlu üzerine alın. Kalan malzemeyi de aynı
şekilde hazırlayın. Elmalı karışım için; Elmaları yıkayın. Kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Elmaları bir tavaya alın. Tarçını, şekeri, ceviz içini ve tereyağını ekleyin. 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Kreplerden bir tanesini tezgahın üzerine alın. Elmalı karışımı krepin ortasına yayın. Rulo şeklinde sarıp hemen servis yapın.

#ElmalıveCevizliKrep #ElmalıveCevizliKrepTarifi #ElmalıveCevizliKrepİçinMalzemeler #ElmalıveCevizliKrepHazırlanışı #ElmalıveCevizliKrepNasılYapılır #krep

Tags: ElmalıveCevizliKrepElmalıveCevizliKrepHazırlanışıElmalıveCevizliKrepİçinMalzemelerElmalıveCevizliKrepNasılYapılırElmalıveCevizliKrepTarifikrep
Previous Post

Mısır Unlu Krep

Next Post

Ayva Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ayva Kompostosu

Ayva Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki